perjantai, 15 heinäkuu 2005 03:00

Godarin vaparista ansaittu piste

Rovaniemen Palloseuran tuima 2. jakson takaa-ajo tuotti lopulta 1-1 (0-1) tasapelin Jalkapalloliigan kotiottelussa FC Lahtea vastaan. Kello pyörähti jo 3,5 minuuttia yliaikaa, kun Dejan Godarin 25 metristä lähtenyt vapaapotku upposi vaihtomies Janne Mahlakaarron pään kautta lahtelaisten maaliin.

424134
RoPS juhlitti hieman vajaan 1700 hengen kotikatsomoaan vasta ottelun yliajalla, kun Dejan Godarin vapaapotku painui Janne Mahlakaarron pään kautta verkkoon. Osuma merkittiin Mahlakaarrolle. Vasemmalta Zoran Bogesic, Antti Peura, Dejan Godar, Janne Mahlakaarto (kyykyssä), Zeddy Saileti,Ville Syväjärvi, Jarkko Hurme ja Spas Gigov.
Tilanteiden valossa tasapeli oli isännille vähintään ansaittu. Tunteen kuohuivat kiihkeässä ottelussa lähinnä salolaisen päätuomarin Mika Koskisen tuomarointilinjasta. RoPS tunsi kärsineensä vähintäänkin vääryyttä, kun 2. jaksolla jäi pari selvän näköistä rangaistuspotkutilannetta huomiotta. Ensin Mika Kottila tuli takaa Markus Paijan nilkkoihin ja peliajan täyttyessä ajettiin Zoran Bogesic selästä nurmeen. Pilli ei soinut kummastakaan tilanteesta.

Godar pelikieltoon

- Tuomari oli aivan kamala. Hän yritti väkisin lahjoittaa kaikki pisteet Lahdelle, näki tasapelin takuumies Godar. Hänkin sai keltaisen kortin, mikä tietää tilin täyttymistä hyvään kuntoon päässeelle kroatille. Näin hän on pois ensi sunnuntain Lapin hegemoniaottelusta Torniossa.

Godar pelasi keskialueella todella vahvasti, rytmitti hyvin hyökkäyksiä ja päätti vasurillaan vaarallisesti.

- Oli tämä paras pelini tällä kaudella, mies myönteli.

Lahden maalivahti Michal Slawuta oli vieraiden hahmo toisen jakson pommituksessa. Mies kuitenkin loukkasi itseään venytyksissä kahteen kertaan ja kohtalokas lisäaika tuli lähinnä näistä tilanteista. Hän kuitenkin torjui Godarin, Zoran Bogesicin ja Zeddy Sailetin laukaukset ennen tasoitusta. Bogesicin toinen kova veto mäjähti pystytolppaan.

Vartiainen yllätti vapaapotkulla

Lahti karkasi 34. minuutilla johtoon, kun puolustaja Tommi Vartiaisen yllättävä vapaapotku 30 metristä painui RoPSin maalivahdin Jani Vianderin ulottumattomiin maalin etunurkkaan. Viander kuitenkin paikkasi pienen nukahduksen torjumalla avausjakson lopulla Toni Järvisen lähilaukauksen ja ottelun loppuhetkillä Mika Kottilan puskun tolpan juuresta. Kottilan pusku oli Lahden ainoita tilanteita 2. jaksolla.

- Harmi ettei lopussa pystytty pitämään voittoa. Se tiedetään, että Rovaniemeltä ei ole helppoa viedä pisteitä. Vuosi sitten kävi samalla tavalla. Tuolloin tasoitus tuli kulmapotkusta, muisteli FC Lahden valmentaja Harri Kampman.

- Jos tästä jotakin positiivista haluaa löytää, niin RoPS ei saanut meitä kiinni sarjataulukossa. Toki pelasimme taktisesti hyvin ja saimme RoPSilta vauhdin pois. Vaikka RoPS painoi 2. jakson, tekopaikat olivat puolittaisia, Kampman näki.

Kampman: ”Miehekäs tuomari”

Tunteita herättäneen Mika Koskisen tuomioista Kampman tuumi: - Miehekäs tuomari. Näyttelyt eivät menneet hänelle läpi.

RoPS yllätti kotiyleisönsä lähinnä avausjakson vaisuhkolla pelillä. Joukkue hävisi keskialueella ykkös- ja kakkospallot ja puolustuksen linja oli yllättävän haavoittuva, kunnes Petri Jalava löysi paikkansa varmistavana pelaajana. Tämän jälkeen Lahden pelätyn kärkiparin Mika Kottila - Rafael tekemiset jäivät vähiin.

- Lahden maalitilanteessa Jani (Viander) pelattiin ulos, mutta tilanteessa nukkuivat ennen kaikkea muurimiehet, näki RoPSin valmentaja Matti Vikman.

- Toisella jaksolla joukkue näytti, että se haluaa voittaa pelin.

Erotuomarin toiminnasta Vikman totesi varovasti, että ”pari selkeää tilannetta 2. jaksolla oli, mutta tuomari ei nähnyt niissä lainkaan sinipaitaisia.”

RoPSin taistelun parhaat ilmentymät olivat Godarin ja maalivahti Vianderin ohella molemissa päissä raatanut toppari Petri Jalava sekä Zeddy Saileti, jota Tommi Kautonen vahti ja tuuppi täydet 90 minuuttia. Varoituskortti heilahti Kautoselle vasta 2. jaksolla ja muun kuin Sailetin taklaamisesta. Takaiskuihin kuului Panu Kuuselan takareisivamman uusiutuminen.

Lahden tasapelin pohjustivat Slawutan ohella puolustusta johtanut Jarkko Koskinen sekä keskikentällä vahvasti pelannut Ville Taulo.