Uutiset

Miehet

sunnuntai, 23 lokakuu 2016 20:50

“Tyytymättömyydelle ei voi sijaa antaa”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Janne Saksela taituroi viimeisessä RoPS-pelissään. Seuraavaksi odottaa A-maajoukkue ja sen jälkeen hollantilainen Sparta Rotterdam. Janne Saksela taituroi viimeisessä RoPS-pelissään. Seuraavaksi odottaa A-maajoukkue ja sen jälkeen hollantilainen Sparta Rotterdam. Kuva: Jussi Leinonen

Rovaniemen Palloseuran jalkapallokausi päättyi hieman erilaisiin tunnelmiin kuin vuosi sitten Lahdessa, missä ilakoitiin hopeamitalia. RoPS pelasi kauden päätöksessä maalittoman tasapelin Helsingin IFK:n kanssa ja sijoittui Veikkausliigassa kuudenneksi.

Päävalmentaja Juha Malinen korosti, että RoPSin kuudes sija liigassa on seuran toiseksi paras saavutus 19 vuoteen. Päävalmentaja vihjaisi, että kaivatusta maalimörssäristä voi kuulua jotakin jo alkavalla viikolla.

HIFK:n leirissä tasapeliä juhlittiin kuin mestaruutta, sillä Vantaalta tullut apu (PK-35 voitti Interin) takasi pääkaupungin kakkosseuralle suoran liigapaikan.

– Tämä on seuran toiseksi paras sijoitus 19 vuoteen, joten tyytymättömyydelle ei voi sijaa antaa. Kehotan ympäristöäkin olemaan tyytyväinen, koki RoPSin päävalmentaja Juha Malinen. Toki Malinenkin muisti, että hieman paremmalla draivilla RoPS olisi pelannut päätöskierroksella isommistakin panoksista.

– Olihan se lähellä, että kullastakin olisi pelattu. Elokuun isoihin muutoksiin ei kyetty reagoimaan riittävän hyvin. Joukkueen ilme oli koko ajan hyvä, vaikka maaleja ei syntynyt.

Maalimörssärin puute Aleksandr Kokon lähdön jälkeen näkyi koko loppukauden. IFK-peli kävi tästä hyvästä esimerkistä.

– Meiltä jäi nytkin viimeisen neljänneksi vaaramomentti puuttumaan. Tuo vaarallinen tyyppi jäi odottamaan ensi kautta. Tältä rintamalta voi alkavalla viikolla kuulua jotakin, vihjaisi Malinen.

Hän myönsi, että RoPS tarvitsee ensi kaudeksi hyökkääjiä. Seuralla on muutamia 1+1 mallisia sopimuksia lähinnä ulkomaalaispelaajien kanssa, mutta sopimuksen purkuja on nyt edessä. Nimiäkin on helppo arvailla: Ransford Osei, Mamut Saine ja Oluremi. Malinen tiesi, että RoPSin pelaajabudjetti on pienenemässä ensi kaudeksi. Syykin on selvä: ensi kesänä ei ole europelibonuksia tulossa.

– Nyt pitääkin reagoida oikealla tavalla, että joukkue on entistä luotettavampi ja iskukykyisempi.

Kysymykseen kauden yllättäjistä Malisella oli selvä näkemys.

Robert Taylor otti ison harppauksen ja oli ykkösyllättäjä. Eetu Muinonen tuli vähän ylimääräisenä miehenä mukaan, mutta hänessä syttyi todella iso urheilija. Antonio Reguero oli tilastojenkin valossa liigan paras maalivahti. Lassi Järvenpää antoi puolestaan näyttöjä siitä, millaisia tarinoita RoPSiin jatkossa halutaan.

Tuore poikalapsen isä Eetu Muinonen oli kauden päätöspelissä RoPSin kantavia voimia. Muinonen marinoitui kesän europeleissä iskuun, jolla napsi aloituskokoonpanon paikan melkein joka otteluun.

– Se oli tavoite kun tänne tulin, kertoi Muinonen ja ilmaisi myös halun jatkaa pelaamista RoPSissa.

RoPSin paras tekopaikka oli 1. jaksolla, kun Aapo Heikkilä pääsi jatkamaan Oluremin laukauksesta kimmonneen pallon. Jostakin syystä pallo päätyi maaliverkon sijasta HIFK-vahti Tomi Maanojan syliin.

HIFK teki ottelussa maalin lisäajalla, mutta paitsiotilanteesta. Pallo pyöri pari kertaa RoPSin maaliviivalla, mutta pahimman paikan selvitti gambialaistoppari Abdou Jammeh.

HIFK:n pelastusprojektia johtanut valmentaja Antti Muurinen lähetti kiitosterveiset Vantaalle PK-35:n joukkueelle ja valmentaja Pasi Pihamaalle, jotka hoitivat yllätysvoitolla Interin liigakarsintaan.

– Näytti varmaan siltä, että IFK on vähintään seonnut kun juhli tuolla tavalla pelin päätyttyä. Harvoin 10. sija aiheuttaa juhlintaa, mutta tämä oli iso asia seuralle. Karmeaa jos IFK olisi pudonnut liigasta. Siinä olisivat samalla kadonneet mm. Helsingin derbyt, Muurinen huokaili.

Muurinen oli tyytyväinen kolmen kuukauden projektiinsa punapaidoissa.

– Saavutimme sinä aikana 21 pistettä ja varmistimme liigapaikan.

Kokeneelle luotsilla oli selvästi haluja jatkaa valmennustöitä.

– Mietitään nyt rauhassa ainakin viikko, Muurinen totesi, mutta tunnusti kyselyjäkin tulleen.

 HIFK oli näin lähellä maalitekoa, muta RoPS-vahti Ricardon selän taakse pallo saatiin vain kerran ja sekin oli paitsio. Vasemmalla Juho Mäkelä. (Kuva: Jussi Leinonen)

RoPS-HIFK 0-0

Erotuomari: Kalle Mäkinen.

Yleisöä: 1 285.

RoPS: Ricaro (v), Lassi Järvenpää, Jarkko Lahdenmäki, Abdou Jammeh, Juha Pirinen, Michal Mravec (73. Ville Saxman), Mika Mäkitalo (v), Janne Saksela, Eetu Muinonen, Aapo Heikkilä (81. Robert Taylor), Oluremi (66. Osei Ransford),

HIFK: Tomi Maanoja, Pauli Kuusijärvi, Tommi Vesala, Xhevdet Gela (v), Pekka Sihvola, Juho Mäkelä (v), Juho Pirttijoki, Matias Hänninen (88. Otto-Pekka Jurvainen), Aleksi Ristola (v, 80. Fredrik Lassas), Mika Väyrynen, Nnaemeka Anyamele (73. Joni Korhonen).

Kari Pyykkö
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 533 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi