Uutiset

Miehet

torstai, 10 marraskuu 2016 21:57

RoPS pelaa Suomen Cupia Ounashallissa ja Keskuskentällä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
- Ounashallin nurmi on huono ja halli ahdas, toteaa RoPSin päävalmentaja Juha Malinen. - Ounashallin nurmi on huono ja halli ahdas, toteaa RoPSin päävalmentaja Juha Malinen. Kuva: Anssi Jokiranta

Rovaniemen Palloseura pelaa Suomen Cupin lohkovaiheen kotiottelunsa Rovaniemellä.

Päävalmentaja Juha Malinen vaatii Rovaniemelle uutta jalkapallohallia.

RoPS kohtaa Ounashallissa Oulun ja Kainuun Nelosessa viime kaudella kaikki pelit voittaneen ja Kolmoseen nousseen Haukiputaan Pallon sekä Ykköseen nousua kabinetissa tavoittelevan Oulun Palloseuran. OPS hävisi nousukarsinnan FC Hongalle, mutta tavoittelee PK-35 Vantaan jättämää sarjapaikkaa. Kolmanteen kotiotteluun, cupin ”Jänkhäderbyyn” 1.3. Keskuskentän lämmitetylle muovinurmelle saapuu PS Kemi.

RoPS on jo pari talvea pelannut jo edesmenneen Liigacupin kotipelinsä Oulun Arina Areenalla, mutta palaa nyt takaisin Ounashalliin. Hallin kenttä on liian pieni virallisiin otteluihin, mutta sekä HauPa että OPS suostuvat pelaamaan pelin epävirallisella kentällä.

– Tässä ei ollut mitään ongelmaa. Molemmat seurat olivat hyvin yhteistyöhaluisia, RoPSin päävalmentaja Juha Malinen kiittelee. RoPSin torstaiset harjoitukset Ounashallissa ovat juuri päättyneet.

– Emmehän mekään haluaisi pelata täällä. Nurmi on huono ja halli ahdas. Vastaan tulevat kuitenkin maantieteelliset ja taloudelliset rajoitteet. Kotiottelujen pelaaminen Oulussa tai Kemissä tulee kalliiksi.

Ahdas halli ei pelillisestikään suosi RoPSia.

– Me annamme täällä aina edun vastustajalla. OPSilla on helmikuussa kasassa kova joukkue, joka ei ole helppo vastus, Malinen laskeskelee.

Uutta Suomen Cupia pelataan jatkossakin jo tammikuussa halleissa. Cupin voittaja pääsee Eurooppa-liigan karsintaan.

– Tämä on Rovaniemen kaupungille mietinnän paikka. Cup on lyhin tie Eurooppaan, ja me annamme melkoisen tasoituksen pelaamalla täällä tai jossakin vieraissa. Kysytään vaikka toimitusjohtaja Petri Jaatiselta, mitä eurobudjetti merkitsee tavalliseen verrattuna?

Malinen näkee ainoana vaihtoehtona uuden, nykyaikaisen ja täysimittaisen jalkapallohallin rakentamisen Rovaniemelle.

– Kaupunki on tukenut RoPSia ja RoPS on kehittynyt, kehityksen myötä myös tukemisen on kehityttävä. Hallia tarvitsevat myös juniorit, nytkin täällä on varmaan jo lähes sata junioria, vaikka on vasta iltapäivä, päävalmentaja viittaa hallissa treenejään aloitteleviin junnuihin.

Prime Time-aikaan kuudelta halli on täynnä kuin ”Turusen pyssy”.

– RoPSin junioreita on parhaillaan menossa olevassa Eerikkilän Tähtitarha-tapahtumassa peräti neljä. Seurassa tehdään hyvää työtä, joka pitäisi turvata myös olosuhteiden osalta. Tähtitarha on alle 15-vuotiaiden lahjakkuuksien leiritapahtuma.

RoPS pääsee ullos heti maaliskuun alussa ja lohkovaihe huipentuu PS Kemin kohtaamiseen ”Keskarilla.”

– Aluksi peli olisi pitänyt olla jo edellisellä viikolla, mutta sain sen siirrettyä, kun kaupunki lupasi kentän olevan pelikunnossa jo tuolloin, Malinen myhäilee.

RoPSin kevättalven harjoituspeliohjelma riippuu pitkälle siitä, kuinka pitkälle joukkue cupissa etenee.

– Kohtaamme Kemin myös harjoituspelissä, mutta jonkinlainen kovatasoinen parin ottelun minileiri olisi tarpeen. Vastustaja voi löytyä Ruotsista, Etelä-Amerikasta tai vaikka Kiinasta, jonne Rovaniemeltä tehdään koko ajan kasvavaa yhteistyötä, Malinen maalaa.

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 666 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi