Uutiset

Miehet

sunnuntai, 28 maaliskuu 2021 18:55

RoPSin cup-taival päättyi viime hetkien tappioon - Mannila: "Tässä oli paljon hyviä asioita"

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin cup-taival päättyi viime hetkien tappioon -  Mannila: "Tässä oli paljon hyviä asioita" Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura hävisi kotikentällään Helsingin IFK:lle 0-1-lukemin. Pitkään tasaisissa merkeissä edennyt Suomen Cupin ottelu sai ison käänteen 70. peliminuutilla, kun RoPS-kapteeni Nino Roffelsen ajettiin kentältä ulos mielipiteitä jakaneen toisen keltaisen kortin jälkeen.

RoPS esitti Rovaniemen Keskuskentällä lupauksia antavia otteita veikkausliigaseura Helsingin IFK:ta vastaan pelatussa cup-ottelussa. Tuloksellista palkintoa ei tällä kertaa tullut, kun vierailijoiden Juanan Entrena teki kamppailun ainokaisen varsinaisen peliajan viimeisillä minuuteilla. Kotijoukkueellakin oli omat saumansa jatkopaikkaan. 

- Olisi ollut todella kiva, jos peli olisi kestänyt vähän pidempään eli menty jatkoajalle. Mielestäni siinä olisi ollut saumat. Eli jäi kyllä hampaankoloon, pettynyt päävalmentaja Mikko Mannila sanoi ottelun jälkeen.

- Kyllä nämä aina harmittaa, kun on saumat mennä jatkoon, mutta siihen ei pystytä.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasaista pelaamista. RoPS puolusti organisoidusti ja sai pidettyä HIFK:n poissa vaarallisimmilta maalintekopaikoilta pelitilanteiden osalta. Helsinkiläisten erikoistilanteet olivat kuitenkin äärimmäisen vaarallisia, mutta joukkue selvitti ne maalivahti Miikka Mujusen johdolla. 

- IFK oli tosi vaarallinen erikoistilanteissa. Niistä selvittiin välillä osamaksuilla, mutta kuitenkin selvittiin. Ne ovat usein pienestä kiinni, Mannila sanoi.

Myös RoPS onnistui luomaan muutamia todella vaarallisia hyökkäyksiä ja paikkojakin avautui. Parhaimmat mahdollisuudet tulivat keskushyökkääjänä pelanneelle Veka Pyynylle. Ottelun alkuhetkillä hän karkasi puolittaiseen läpiajoon Mujusen upeasta avauksesta, mutta laukaus meni ohi maalin. Juuri ennen taukovihellystä Jussi Niska murtautui rangaistusalueen sisälle Vili Saarikosken avustuksella. Niskan syöttö löysi huippupaikassa olleen Pyynyn, mutta HIFK-torjuja Markus Uusitalo ehti vielä torjumaan yrityksen. Puoliajalle mentiin siis maalittomassa tilanteessa. 

Lähestyimme tätä ottelua tietynlaisella gameplan'illä. Uskoimme, että pystymme haavoittamaan vastustajaamme tilanteenvaihdoissa ja saimmekin niistä muutaman todella hyvän paikan, Mannila avasi valmennustiimin ottelusuunnitelmaa.

- Tiesimme, että joudumme puolustamaan paljon syvältä, koska IFK:lla on tarpeeksi hyviä pallollisia pelaajia. Emme siis voineet alkaa yltiöpäisesti prässäämään hyvin palloa syöttäviä Mosaa [MoshtaghYaghoubia] tai [JukkaHalmetta, kun heillä oli koko ajan uhkaa [SakariTukiaisen ja muiden ylempien pelaajien muodossa pidempää palloa varten.

Toinen puoliaika näytti suhteellisen hyvältä ensimmäisen 25-minuuttisen ajan. Kotijoukkueella piisasi virtaa ja jatkopaikka oli otettavissa. Suuri käänne tapahtui 70. Peliminuutilla, kun RoPSin kapteeninnauhaa kantanut Nino Roffelsen riisti pallon Felipe Saezilta lujaa, mutta useiden mielestä täysin puhtaasti. Ottelun erotuomari Jari Järvinen näki kuitenkin tilanteessa virheen, ja taklaus johti Roffelsenin toiseen keltaiseen korttiin ja kentältä ulosajoon.

- Molemmat Ninon kortit olivat heppoisia, Mannila kommentoi lyhyesti.

Punaisen kortin jälkeen ote siirtyi odotetusti aikaisempaa vahvemmin helsinkiläisille. Osasyy tälle on myös siinä, että tässä vaiheessa kautta joukkue ei ollut vielä kiinnittänyt suuresti huomiota alivoimalla pelaamiseen. 

-  Vajaalla pelaamista ei olla kyllä käyty läpi vielä läpi. Sekin pitäisi jakaa eri osiin: johdetaanko peliä, onko tilanne tasan vai jahdataanko vastustajaa. Tällaiset asiat ovat tässä vaiheessa vielä alkutekijöissä. 

HIFK-painostus tuotti lopulta maalin, kun Entrena pääsi puttaamaan pelivälineen hyvästä paikasta verkon perukoille. Pitkään tasatilannetta puolustanut RoPS lähti vielä hakemaan riskillä tasoitusta, mutta aika loppui kesken. Lopputulokseksi jäi siis 0-1-tappio ja tämän vuoden Suomen Cup –taipaleen päättyminen. 

Jatkopaikan karkaaminen harmitti Mannilaa, mutta valmentaja näki myös paljon positiivista. 

- Olen suhteellisen tyytyväinen pelaamiseemme sillä harjoitustaustalla, joka meillä on tämän joukkueen kanssa isolla kentällä. Mielestäni tässä oli paljon hyviä asioita, Mannila kommentoi.

- Kaikki pelaajamme eivät olleet pelanneet aikaisemmin yhdessä. Olemme myös vasta siirtyneet isompiin tiloihin, jonka myötä prosessi alkaa aina osittain uudestaan.

RoPS-valmentaja Mannila suuntailikin katseitaan jo pre-seasonin seuraavaa vaihetta varten. Joukkueen harjoitukset jatkuvat lyhyttä pääsiäistaukoa lukuun ottamatta normaalisti, ja ottelutahtikin tulee kiihtymään sarjakauden alun kynnyksellä. 

- Huomenna [maanantaina] palautellaan ja viikko tullaan harjoittelemaan hyvin. Loppuviikosta tavoitteena on pelata harjoitusottelu RFA:ta vastaan.

- Pääsiäisenä pidetään muutama päivä vapaata ja sitten aletaan menemään peli per viikko tahdilla kohti sarjan alkua. Meillä on sitä varten sekä A- että B-suunnitelma valmiina riippuen siitä, alkaako sarja ajallaan. Molempiin skenaarioihin löytyy sovittuja harjoitusotteluita.

RoPS - HIFK 0-1 (0-0)

0-1 Entrena 89'

RoPSin kokoonpano
1 Miikka Mujunen
15 Jussi Niska
18 Veka Pyyny <-> Kaukua 75'
37 Joona Lahdenmäki <-> Kuittinen 90+1'
38 Otto Kemppainen
45 Vertti Hänninen
46 Mohammed Adams
47 Nino Roffelsen (c) *punainen kortti 70'
52 Didis Lutumba-Pitah <-> Luiro 90+1'
53 Jonathan Vervoort
55 Vili Saarikoski <-> Hirvonen 66'

Vaihtopelaajat
12  Mikko Rantala
19 Tuomas Kaukua -> Pyyny 75'
26 Eerik Kantola
28 Jarkko Luiro -> Lutumba-Pitah 90+1
48 Elmeri Hirvonen -> Saarikoski 66'
49 Luka Kuittinen -> Lahdenmäki 90+1'
50 Miska Ylitolva

Luettu 1737 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi