Uutiset

Miehet

lauantai, 29 huhtikuu 2017 16:37

Emeka Eze: Olen vahva ja tekninen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Emeka Eze: Olen vahva ja tekninen Kuva: Oona Sarajärvi

Emeka Eze - joukkueen kesken Eme - on toistaiseksi hiukan tuntemattomampi pelaaja rovaniemeläisyleisölle. Eze allekirjoitti RoPS:n kanssa loppuvuoteen kestävän sopimuksen vasta kauden kynnyksellä. Debyytti Veikkausliigassa nähtiin RoPS:n edellisessä ottelussa Tampereen Ilvestä vastaan.

Nigerialaishyökkääjä pelaa urallaan nyt ensimmäistä kertaa Euroopassa. Vasta 21-vuotiaan kärkimiehen edellinen osoite oli Kamerunin pääsarjassa. Aigle Royalissa aikuisuransa aloittaneella Ezellä oli tälle kaudelle jo katsottuna paikka hallitsevaan Kamerunin mestarijoukkueeseen UMS de Loum:iin, mutta asiat eivät aina etene suunnitelmien mukaan.

Kamerunin sarjakauden aloitus venyi ja venyi, kunnes Ezelläkin kävi aika vähiin. Kevään kynnyksellä hän löysi itsensä antamassa näyttöjä kaukana päiväntasaajalta, syvällä Suomen Lapissa ja Ounasvaaran palloiluhallissa. Onneksi paikkoja ja joukkuetta oli tekemässä tutuksi myös Ezen maanmies Sani Kaita.

Kattava testijakso tuotti lopulta myös sopimuksen. Nyt Eze valmistautuu jo ensimmäiseen Lapin paikallisotteluun - lumiseen mutta tulikuumaan Jänkäderbyyn RoPS:n ja PS Kemin välillä.

- Tiedän ottelun panokset ja lähtökohdat, mutta pelaajana en voi miettiä niitä asioita ainakaan kentällä. Oli kyseessä iso tai pieni ottelu, niin kentällä on aina oltava täydellisen keskittynyt täydet 90 minuuttia, Eze sanoo.

- Tietenkin kauden alku meni meiltä miten meni, emmekä onnistuneet antamaan edellisellä kerralla kotiyleisölle voittoa, mutta se meidän täytyy tehdä nyt.

Kyseistä ottelua seuranneessa vieraspelissä Ilvestä vastaan Eze olikin jo RoPS:n avauskokoonpanossa. Heti ensimmäiset minuutit Veikkausliigassa osoittivat sen, mitä testijakson aikanakin oltiin havaittu. Eze on fyysinen hyökkääjä, joka ei pyytele anteeksi tilanteisiin menoa. Myös tarvittavaa teknisyyttä löytyy. Ilves-ottelussa Ezen Veikkausliigauran avausmaalikin oli riipaisevan lähellä.

- Olen vahva ja teen maaleja. Ne kait minun tärkeimmät ominaisuudet ovat, Eze itsekin naurahtaa.

- En pelkää fyysisyyttä, mutta pidän itseäni myös taitavana pelaajana. Tiedän, että minulta lötyy ominaisuudet, joilla voin pärjätä ja edetä urallani, mutta se edellyttää tietenkin työtä. Sen takia olen nyt täällä.

RoPS:n ja PS Kemin välinen ottelu alkaa kello 16.00. Portit Keskuskentälle avautuvat tuntia aikaisemmin kello 15.00. Ennakkoliput ovat myynnissä RoPS Bingolla, Prismassa sekä netissä osoitteessa www.ticketmaster.fi/rops RoPS:n kaikki Veikkauksen vetokohteet löytyvät osoitteesta www.rops.fi/veikkaus

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 4092 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi