Uutiset

Miehet

tiistai, 24 huhtikuu 2018 11:25

Hopeakauden RoPS-sankari Simo Roiha on jälleen valmis ratkaisemaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Hopeakauden RoPS-sankari Simo Roiha on jälleen valmis ratkaisemaan Kuva: Pasi Pikkupeura

Veikkausliigaa on pelattu jo neljä kierrosta, ja sarjan kärjessä porhaltaa kaikkien asiantuntijoiden ennakkoarvioiden vastaisesti Rovaniemen Palloseura. Yksi RoPS:n alkukauden sankareista on jälleen ollut Napapiirin oma Simo Roiha.

Simo Roihan tuuletukset RoPS:n edelliseltä menestyskaudelta 2015 ovat syöpyneet pysyvästi RoPS-kannattajien verkkokalvoille.

Elokuun 12. päivänä kyseisenä vuonna Rovaniemen Keskuskenttä kirjaimellisesti räjähti. Vaihdosta kentälle ampaissut Roiha oli iskenyt kahden minuutin sisään kaksi maalia, joilla RoPS kaatoi sarjan kärkiottelussa SJK:n Seinäjoelta.

- Maalintekijä muistaa jokaisen maalinsa, mutta kyllä tuo jälkimmäinen osuma on se kaikkein mieleenpainuvin. Silloin repesi, Roiha nauraa edelleen leveästi.

RoPS:n hopeakausi päättyi Roihan osalta valitettavaan loukkaantumiseen, ja osin viime vuosikin meni siitä toipuessa. Nyt kaikkien rakastama maalitykki on saanut pitkästä aikaa valmistautua kauteen ilman isompia vaivoja.

Avausmaalikin syntyi heti avausottelussa IFK Mariehamnia vastaan. Kärkihyökkääjänä pelaava Roiha oli oikea-aikaisesti työpaikallaan ja pääsi puskemaan Juho Hyvärisen keskityksen lähes tyhjään maaliin.

RoPS on nyt neljän pelatun kierroksen jälkeen Veikkausliigan kärkijoukkue. Takana kolmen pisteen takamatkalla vaanii Helsingin Jalkapalloklubi.

Yhdessäkään kausiennakossa ei Rovaniemen Palloseuraa veikattu näille sijoille, mutta nyt Toni Koskelan valmentamasta miehistöstä puhutaan jopa koko kotimaisen jalkapallon suunnannäyttäjänä.

Vielä tammikuussa ja Suomen Cupin aikaan RoPS:n osalta näyttikin vaikealta. Sittemmin kurssi on kääntynyt jyrkästi.

- Preseason oli meille vaikea, Roiha myöntää.

- Mutta täytyy muistaa, että vielä siinä vaiheessa vasta kokeilimme eri pelaajia eri paikoilla, haimme jokaisen omimpia vahvuuksia sekä testasimme myös uusia pelaajia.

Kevättalvesta RoPS teki myös kaksi merkittävää pelaajahankintaa. Taye Taiwo on Veikkausliigan paras pelaaja vähintäänkin omalla pelipaikallaan, mutta merkittävässä roolissa on Roihan mukaan erityisesti keskikentän Wato Kuaté.

- Watolla on samoja ominaisuuksia kuin oli Moshtagh Yaghoubilla, Roiha löytää yllättävän yhteyden hopeakauden joukkueeseen. Silloinkin RoPS ylsi parhaimmillaan näyttävään pallokontrolliin. 

- Watolla ei ole kiire pallon kanssa, jonka ansiosta saamme hänen kauttaan pidettyä pallon helposti omilla. Hän osaa rytmittää, rauhoittaa ja myös luopua pallosta juuri oikea-aikaisesti.

RoPS:n lennokas kauden avaus on nostattanut erityisesti kannattajien toiveita, mutta joukkue itse pitää jalat visusti maassa. Roihalla on kuitenkin pieni varoituksen sana vastustajien suuntaan.

- Täällä Napapiirillä on tällä hetkellä melkoisen kunnianhimoinen joukkue, maaliahne kärkihyökkääjä vinkkaa etelän suuntaan.

Rovaniemen Palloseuran seuraava kotiottelu on keskiviikkona 25.4. kello 18.30. Portit Keskuskentälle avautuvat jo kello 17.30. Vastaan asettuu sarjakolmonen FC Lahti. Ennakkoliput ovat myynnissä RoPS:n Bingolla, Rovaniemen Prismassa sekä netissä www.ticketmaster.fi/rops

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 2180 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi