Uutiset

Miehet

lauantai, 27 maaliskuu 2021 16:37

Suomen Cupissa ratkotaan jatkopaikkoja – Helsingin IFK saapuu testaamaan Rovaniemen Palloseuran

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(4 ääntä)
Viime kesänä Veka Pyyny ja Sakari Tukiainen kamppailivat Keskuskentällä samasta pallosta Viime kesänä Veka Pyyny ja Sakari Tukiainen kamppailivat Keskuskentällä samasta pallosta Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura kohtaa Suomen Cupin neljännesvälieräottelussa Helsingin IFK:n. Kertaalleen koronakurimuksen vuoksi siirretty ottelu pelataan huomenna sunnuntaina kello 17.00.

Kerrasta poikki ja jatkoon. Rovaniemen Palloseuralla on huomenna sunnuntaina jälleen mahdollisuus kirjoittaa Napapiirin jalkapallon historiaa.

Suomen Cupin neljännesvälieräottelussa Rovaniemen sinisiä vastaan asettuu Helsingin punaiset, yksi ikonisimmista suomalaisista seurajoukkueista eli Idrottsföreningen Kamraterna Helsingfors.

Punapaidat. Tähtirinnat. Stadin Kingit. HIFK. Stadin ylpeys herättää tunteita. Rovaniemeläisittäin on kutkuttavaa kohdata juuri tämä seitsenkertainen suomenmestari, kun ratkaistavana on Suomen Cupin jatkopaikka.

Alkuperäisen aikataulun mukaan RoPS:n ja HIFK:n olisi tullut kohdata jo kaksi viikkoa aiemmin 14.3. mutta helsinkiläisjoukkueen koronatapauksen vuoksi ottelu siirrettiin maaliskuun loppuun.

RoPS:n kannalta siirrossa oli hyvätkin puolensa. Nyt ottelu voidaan käydä kotona Keskuskentällä – tosin vielä toistaiseksi ilman yleisöä.

- Edellisestä pelistä on pitkä tauko, joten tunnelmat ovat jo odottavat, RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila kertoo.

- On hienoa päästä jatkamaan kilpailullista kautta. Olemme treenanneet hyvin monta viikkoa, mutta se paras mittari eli peli on puuttunut.

RoPS selvitti Suomen Cupin alkulohkosta tiensä jatkopeleihin HIFK:n tapaan kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla.

HIFK voitti alkuotteluissaan FC Lahden ja KTP:n, mutta taipui paikallisvastustaja HJK:lle. RoPS puolestaan kärsi tappion VPS:lle, mutta kaatoi FF Jaron ja KPV:n.

Huomenna sunnuntaina RoPS:n vastustaja on kertaluokkaa vaarallisempi. Mikko Mannila luottaa silti omiensa yllätysvalmiuteen.

- Olen täysin varma, että meillä on mahdollisuus haavoittaa IFK:ta, RoPS-luotsi sanoo.

- Meidän on oltava tarpeeksi ennakkoluulottomia, tunnistettavat pelissä oikeat hetket, muistettava meidän ”game plan”. Lisäksi meidän on kyettävä kamppailemaan kokeneita pelaajia vastaan myös fyysisellä tasolla.

Miehistön puolesta RoPS:lla on lähes ideaalitilanne. Loukkaantuneista sivussa ovat kuitenkin Simo Roiha ja Kirill Bullat. Molempia odotetaan piakkoin takaisin kokoonpanoon.

Uusista vahvistuksista Sacha Petshin siirtopapereiden rantautumista toivotaan vielä sunnuntaille. Tuore lainamies Sami Sipola puolestaan ei voi pelata Suomen Cupissa pelattuaan aiemmin tällä kaudella Cupia SJK:n paidassa.

Mohammed Adams ja Jonathan Vervoort sen sijaan ovat kokoonpanossa.

- Huomenna näemme, kuinka paljon olemme joukkueena edistyneet helmikuun VPS-ottelusta, Mikko Mannila mietiskelee.

- Haaste on iso. HIFK:lla on todella hyviä liigatason pelaajia, mutta jalkapallo ei ole yksilölaji vaan joukkuelaji, joka antaa meillekin mahdollisuuden rakentaa omaa Cup-tarinaa.

RoPS:n jatkotarina kauden 2021 Suomen Cupissa ratkeaa huomenna sunnuntaina 28.3. kello 17.00 alkaen. Ottelun näyttää suorana Ruutu+. Yleisöä ei rajoituksien vuoksi voida toistaiseksi ottaa katsomoihin.

Luettu 1948 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi