Uutiset

Miehet

perjantai, 13 elokuu 2021 12:12

Onko tässä Ykkösen kuumin hyökkääjä? Simo Roiha palkitaan Klubi 04 -pelin yhteydessä.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)
Onko tässä Ykkösen kuumin hyökkääjä? Simo Roiha palkitaan Klubi 04 -pelin yhteydessä. Kuva: Arno Hämäläinen

Miesten Ykkösen pelaajat äänestivät RoPS:n Simo Roihan Ykkösen heinäkuun pelaajaksi. Roiha ottaa palkintolautasen vastaan lauantaisessa RoPS – HJK Klubi 04 -ottelussa. Peli alkaa kello 17.00.

Simo Roihan liekki leimahti juhannuksen jälkeen. Roiha latoi kuuteen otteluun peräti kahdeksan maalia. Se olisi kova saldo mille tahansa pelaajalle. Samalla Roiha rikkoi oman yhden kauden maaliennätyksensä.

Katsomossa nähtiin Roihan pelaamisessa aivan uusia piirteitä, uusia liikkeitä, uutta itsevarmuutta.

Hyökkääjä itse jäi mietteliääksi, kun häneltä kysyttiin, onko hänen pelaamisessaan kuluneen kesän aikana jokin muuttunut.

- Ehkä ihan peruspelaaminen on ollut parempaa viime aikoina. Suorittaminen on ollut tasaisempaa, Roiha pohtii.

- Mutta suurin syy on, että olen saanut hyviä syöttöjä. Vertti Hänninen ja moni muukin on havainnut minun liikkeet ja löytänyt oikeat tilat. Myös joukkuepelaaminen on sujunut. Silloin hyökkääjä saa paikkoja.

Simo Roiha on tämän kauden RoPS:ssa isossa roolissa muutoinkin kuin maaliensa johdosta. Hän on joukkueensa kokenein pelaaja, jos toistaiseksi telakalla oleva Srdjan Vujaklija jätetään laskuista.

Joukkueen nuoruus ei kuitenkaan ole kentällä juuri näkynyt. Roihan mukaan se oli aistittavissa jo tammikuussa, kun joukkue kokoontui ensimmäisiä kertoja yhteisiin tapahtumiin.

Itseluottamus on näihin pelaajiin sisäänrakennettu.

- Heti talvella oli havaittavissa, että pojat ovat yksilöinä valmiita tähän sarjaan. Treeneissä oli hyvä meininki, Roiha sanoo.

- Sen jälkeen on vain tarvinnut hioa joukkuepelaamista, ja siinä olemme onnistuneet. Toki nuorelle joukkueelle on tyypillistä, että välillä tulee huippuonnistumisia ja välillä mokia.

RoPS:n kaudessa onkin ollut pientä ailahtelua. Hyvää starttia seurasi muutaman ottelun matalalentoisempi jakso, mutta juurikin juhannukselta suunta muuttui jälleen nousujohtoiseksi.

Heinä-elokuun aikana RoPS nousi Ykkösen häntäpäästä sarjan kärkeen. Ottelumäärissä on suuria eroja, joten suora vertailu on vaikeaa, mutta kärjessä RoPS on myös kuntopuntarissa.

Pieni notkahdus oli edellinen vierasottelu EIF:iä vastaan, mutta siinä ottelussa Roiha myöntää olleen paljon myös tammisaarelaisten hyvyyttä.

Kokonaisuutta sekään ottelu ei muuttanut. Joukkueen tavoite on selkeä.

- Realistinen näkymä on, että haemme paikkaa Veikkausliigaan, Roiha paaluttaa.

- Toisaalta meidän lisäksemme jokaisella muullakin kärkijoukkueella on siihen mahdollisuus. VPS on vaarallinen ja minulla on kutina, että myös TPS tulee nousemaan. Miksipä ei myöskin EIF.

Huomenna lauantaina RoPS kohtaa kotikentällään HJK Klubi 04:n. Ottelu alkaa kello 17.00. Portit avautuvat kello 16.00. Simo Roihan heinäkuun palkintolautanen luovutetaan ennen ottelun alkua.

Ennakkoliput ovat myynnissä Rovaniemen Prismassa (S-Etukortilla 11,50 €), Valkko-myymälässä kävelykadulla sekä netissä www.lippu.fi

Ottelussa on mukana myös Simerock. Simerockin pääsylipulla tai rannekkeella ottelulipusta 5 euron alennus, kun ostat lipun joko Valkkosta tai portilta.

Luettu 1145 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi