sunnuntai, 18 touko 2003 13:00

RoPS potki avausvoiton

Rovaniemen Palloseura punnersi ansaitun 2-1 (0-1) voiton Vaasan IFK:sta lauantaina Lapinaukealla pelatussa jalkapallon A-nuorten I divisioonan ottelussa.

127077
Ville Ylipaavalniemi makaa kaadettuna maassa, ja Mikael Andem sijoittaa RoPSille voittomaalin oikeaan alakulmaan ohi VIFK:n maalivahdin Toni Nordlundin.

Isännät saivat kotiavauksesta balsamia haavoille viime viikonvaihteessa Oulun Luistinseuralle kärsityn rökäletappion jälkeen.RoPS otti ohjakset käsiinsä toisella puoliajalla. Vaasalaiset saivat ensimmäisellä jaksolla yhden tekopaikan ja käyttivät sen tehokkaasti hyväkseen. Matias Strandvall siirsi 11. minuutilla VIFK:n 0-1 johtoon vapaapotkun jälkitilanteesta.

Toisella puoliskolla rovaniemeläisten peli alkoi toimia. Kentälle tuli liikettä, ja RoPS sai juonittua pistepottiin tarvitut kaksi täysosumaa. Tasoitus tuli 62. minuutilla Ville Ylipaavalniemen vetämästä rangaistuspotkusta.

Kaksikymmentä minuuttia myöhemmin RoPS pääsi vastahyökkäykseen neljällä yhtä vastaan. Jari Barsk pisti laidalta keskelle Ville Ylipaavalniemelle, jonka VIFK:n puolustaja kaatoi. Mikael Andem sai pallon ja sijoittui sen tarkasti oikeaan alakulmaan ohi maalivahti Toni Nordlundin.

- Toinen jakso jaksettiin pelata loppuun asti ja puolustaa omaa päätä toisen maalin jälkeen, kapteeni Petteri Hyvönen jutteli tyytyväisenä. (JP)