sunnuntai, 17 elokuu 2003 01:00

RoPS hukkasi kahden maalin johdon yliajalla

Jalkapallon A-junioreiden I-divisioonassa Rovaniemen Palloseuran ja kemiläisen KPT-85 välinen ottelu oli kaksijakoinen. Loppunumerot olivat ottelutapahtumiin nähden ihmeelliset 2-2 (2-0), sillä RoPS johti ottelua vielä 2-0 pelikellon näyttäessä jo täyttä aikaa.

965363
RoPSin Ville Syväjärvi oli selkeästi kentän paras pelaaja. Takana palloa tavoitteleva Toni Tammela oli puolestaan kemiläisten ykkösmies eilen raviradalla.
602706
Ville Ylipaavalniemi siirsi RoPSin 1-0 johtoon kun peliä oli käyty 16 min.
Kemiläiset hyödynsivät kuitenkin erotuomari Mika Salmelan antaman lisäajan hienosti ja tekivät tasatulokseen riittävät maalit.

Ensimmäinen jakso oli vahvan kemiläisalun jälkeen selvää RoPS hallintaa. Kemiläisillä oli jaksolla vain yksi laukaus kohti RoPSn maalia.

Kotijoukkueen osumat olivat hienoa työtä 16 minuutilla Jouko Turpeenniemi purjehti laidasta läpi ja keskitti lujan maanuolijaisen maalille. Ensimmäisen palloon ehti Ville Ylipaavalniemi, joka siirsi pelivälineen varmasti verkkoon. Kaksi minuuttia ehti kulua edellisestä kun kemiläisten verkko heilui jälleen. Nyt asialla oli Jouko Turpeenniemi. Hän kuljetti laidalta kohti maalia ja ampui tulisesti etunurkasta pallon sisään. Hyvin pelanneella KPT-85 maalivahti Anssi Jaakkolalla ei ollut mitään mahdollisuutta torjua kumpaakaan osumaa. Muutoinkin RoPS kontrolloin I-jaksoa täydellisesti.

Ote herpaantui

Toinen 45 minuuttinen alkoi sekavissa merkeissä. Kemiläiset pääsivät koko ajan paremmin peliin mukaan ja RoPS yritti lisäosumia vastahyökkäyksillä.

RoPSn ensimmäisen puolikkaan hyvä hallinta katosi ja kemiläiset vyöryttivät hyökkäyksiä koko ajan kohti kotijoukkueen maalia, mutta ilman näkyvänpää tulosta.

Pelin luultiin jo ratkenneen ja yleisökin oli jo poistumassa paikalta, kun KPT-85n Toni Tammela ampui unelmakudin 30 metristä maalin vasempaan yläkulmaan. Risto-Pekka Söderlund oli vailla mahdollisuuksia Tammelan tarkan laukauksen edessä.Seuranneesta aloituksesta vieraat saivat paineen RoPS päätyyn ja sinipaitojen puolustuksen pasmat sekosivat täysin. RoPSn alin puolustaja potkaisi puhtaan hutipotkun helppoon palloon, josta maalintekijä Tammela pääsi yksin läpi. Tilanteeseen ehtineellä Petteri Hyvösellä ei ollut muuta tehtävissä kuin kaataa Tammela. Seuranneesta rangaistuspotkusta Ville Himanka tasoitti pelin.

Ottelun jälkeen joukkueiden valmentajien tunteet olivat luonnollisesti hyvin erilaiset.

- Pojat sekosivat täysin. 2-0 ja ei mitään hätää. Herrat eivät näemmä kestäneet paineita. Pää petti, sanaili pettynyt RoPS valmentaja Mika Lumijärvi.

KPT-85n valmentaja Tuomo Oksala ei meinannut mahtua tuulipukuunsa pelin jälkeen.

- RoPSn komeat maalit sekoittivat pelimme täysin. Upea nousu tappioasemasta. Lopun satsauksemme kannatti.

Oksala viittasi myös siihen, että he nostivat lopussa myös maalivahti Anssi Jakkolan tukemaan hyökkäyksiä.