maanantai, 25 elokuu 2003 01:00

RoPS A voitolla sarjakärkeen

Rovaniemen Palloseuran A-juniorit ottivat eilen kolme tärkeää sarjapistettä, kun I divisioonan pohjoislohkon kärkikamppailussa vastassa oli KPV-j. RoPSn voittonumerot olivat täysin ansaitusti 4-1 (1-1).

955084
Jouko Turpeenniemi sijoitti varmasti RoPSin 1-0 maalin kokkolaisten verkkoon.

RoPS teki ottelun viimeisen puolentunnin aikana kolme maalia mikä riitti komeaan voittoon.

- Muutimme tauolla hiukan joukkueemme pelijärjestelmää. Jouko Turpeenniemi ja Tuomo Kallio pääsivätkin hyvin juoksuttamaan kokkolalaisia, RoPS-valmentaja Mika Lumijärvi summasi ottelun ratakaisua..

Jouko Turpeenniemi teki kotijoukkueen kaksi ensimmäistä osumaa. 1-0 maalin hän purjehti itse laidasta läpi ja sijoitti ohi vastaantulleen maalivahdin. Peliä oli pelattu tuolloin 29 minuuttia. Puoliaikanumerot 1-1 teki KPV-jn Markus Hämäläinen aivan jakson lopulla. RoPS-puolustus pelasi tilanteen pehmeästi, eikä saanut purettua vieraiden oikealta laidalta tullutta hyökkäystä.

2-1 maali oli siis jälleen Jouko Turpeenniemen käsialaa. Nuorukainen ampui kärkipotkulla pallon maalin kattoon. Tilannetta edelsi Tuomio Kallion mainio nousu oikealta laidalta.

3-1 numerot teki pirteästi pelannut Ville Ylipaavalniemi pelikellon näyttäessä 88 minuuttia ja erotuomari Risto Paunan antamalla lisäajalla Tuomi Kallio teki loppunumerot Turpeenniemen syötöstä.

Kokonaisuutena kotijoukkue pelasi ehyen pelin. Etenkin maalintekijöiden lisäksi kunnostautuivat keskikentällä raataneet Ville Syväjärvi ja Mika Hänninen. Maalivahti Risto-Pekka Söderlund venyi muutamaan haamupelastukseen, mikä pitikin vieraiden tehot yhdessä maalissa.

Kolmella voitolla SM-sarjaan

Nousutavoitteita silmällä pitäen eilinen voitto oli mannaa. Joukkueella on edessään kolme vierasottelua, kaksi Vaasassa ja yksi Oulussa. I-divisioonan lohkovoittaja nousee ensi kaudelle SM-sarjaan.

- Kaikki on omissa jaloissa. Yhdeksän pistettä kolmesta viimeisestä ottelusta niin Rovaniemellä pelataan ensikaudella pääsarjajalkapalloa, Mika Lumijärvi tuumi.

Siihen näytetäänkö pääseuran puolelta vihreää valoa, mikäli sarjanousu toteutuisi, ei valmentaja Lumijärvi osannut ottaa kantaa.

- Pelit on ensin pelattava ja nousu ansaittava.