sunnuntai, 28 syyskuu 2003 01:00

RoPSin A-juniorit SM-sarjaan

RoPSn A-junioreiden tämän kauden viimeinen ottelu eilen Vaasassa päättyi villiin voitontanssiin. Vaasan Palloseura joutui nöyrtymään numeroin 1-6 (1-4) nälkäisesti pelanneen RoPSin edessä.

428209
Rovaniemen Palloseuran leirissä on riemu katossa kun nousu A-nuorten SM-sarjaan varmistui.
Ottelussa oli paljon panosta, sillä vain voitto tiesi rovaniemeläisille kauan kaivattua sarjanousua.

RoPS pelasi edellisen kerran A-nuorten pääsarjassa kaudella 1996, joten seitsemän vuoden odotus vihdoin palkittiin.

Vaasassa pelattiin sateen kastelemalla kentällä ja se toikin otteluun oman lisämausteensa. Pelin alku näytti heti sen, että RoPS haluaa päättää kauden onnistumiseen.

Jo 4. minuutilla Ville Ylipaavalniemi karkasi yksin läpi, mutta liukkaalla kentällä pallo karkasi VPS maalivahdin käsiin. Kauaa ei Ylipaavalnimen kuitenkaan tarvinnut avausosumaa odottaa. Mika Hänninen purjehti 15. minuutilla purjehti vasemmalta laidalta läpi ja keskitti pallon maalille. Ville ehti ensimmäisenä palloon ja siirsi toisella yrityksellä 1-0.

2-0 maaliin Pauli Turpeenniemi antoi 17. minuutilla loistavan keskityksen. Mika Hännisen pusku ei jäänyt yhtään huonommaksi. 10 metristä puskettu pallo löysi tiensä maalin takanurkkaan.

RoPS sai heti perään kulmapotkun, jonka Pauli Turpeenniemi survoi verkkoon, 3-0 oli tosiasia. Maalin jälkeen rovaniemeläisten ote herpaantui ja isännät saivat oteluun uuden otteen. VPS:n hallinta palkittiinkin kun Miika Ekström viimeisteli 3-1 ohi Risto-Pekka Söderlundin.

Kotijoukkueen maali herätti RoPSn taistelemaan. Joukkue otti jälleen keskikentän haltuunsa ja loi hyvää painetta kohti Vaasan maalia. VPS joutui rikkomaan läpiajossa ollutta Antti Peuraa. Ville Ylipaavalniemen ampuman vapaapotkun VPS-vahti torjui eteensä ja paikalle sännännyt Tuomo Kallio tuikkasi pallon lähes nollakulmasta maaliin 4-1. Apuna oli maalivahti ja maalitolppa.

RoPS varmisteli

Ottelun toisella puolikkaalla RoPS tyytyi varmistelemaan johtoaan ja joukkue rauhoittikin peliä.

Kun toista jaksoa oli pelattu vartti, Jouko Turpeenniemi murtautui oikealta laidalta päätyyn. Hänen tarkka keskityksensä päätyi Ville Ylipaavalniemen päähän. Ville puski pitkien toppareiden välistä 5-1 maalin.

Keskikenttää dominoinut Mika Hänninen vapautti 63. minuutilla Jouko Turpeenniemen keskeltä läpi. Jouko laukoi pelivälineen varmasti verkkoon, 6-1. Hänninen juoksi osuman jälkeen vaihtoon, sillä hänen palvelujaan tarvitaan tänään edustusjoukkueen riveissä kotiottelussa Närpiön Närpes Kraftia vastaan.

RoPS-leirissä oltiin luonnollisesti pelin jälkeen naama virneessä. Voiton hetkellä muistettiin kiittää monia tahoja ja kännykät olivat ahkerassa käytössä.

Kiitosta jaettiin

Valmentaja Mika Lumijärvi ei suuremmin tuuletellut. Mies oli liikutuksen vallassa. Huoltaja Jorma Gröhn puki koko kauden sanoiksi.

- Keväällä poikien kanssa teimme tavoitteen, että kevätkierroksen jälkeen olemme kolmen parhaan joukossa. Kun Mika astui remmiin 4.6. niin homma muuttui täysin. Syyskierrokselle ajattelin, että vain nousu kelpaa ja näin kävi.

Gröhn haluaa nostaa koko organisaation esiin.

- Riitta Koivula ja Pekka Nilirova ovat olleet tämän joukkueen emo ja pappa. Seurajohto Markku Hyvönen ja Jouko Kiistala ovat antaneet meille tarvittavan tuen ja mahdollisuuden viedä hommaa eteenpäin. Ja ennen kaikkea poikien vanhemmat ovat tehneet tämän mahdolliseksi. Suuri kiitos kaikille!

RoPSn joukkueesta kasvaa yli-ikäisiksi seitsemän pelaajaa Ville Syväjärvi, Ville Ylipaavalniemi, Matti Setälä, Oskari Yliruokanen, Jouko Turpeenniemi, Jouni Teittinen ja Juha-Pekka Posio. Perusrunko säilyy näin ollen hyvin kasassa ja RoPSin juniorisampo tuottaa lisää miehiä joukkueelle, joten ensi kesänä Rovaniemellä nähdään mielenkiintoisia otteluita.

RoPS A-juniorit 2003: Risto-Pekka Söderlund, Ville-Pekka Nilirova, Petteri Hyvönen, Ville Ylipaavalniemi, Tuomo Kallio, Pauli Turpeenniemi, Jouko Turpeenniemi, Ville Syväjärvi, Jari Gröhn, Antti Peura, Mika Hänninen, Niko Aho, Jouni Teittinen, Jari Barsk, Juha-Pekka Posio, Oskari Yliruokanen, Jani Rytilahti, Joonas Pyhäjärvi, Matti Setälä, Mikael Andem, Jukka-Pekka Peltoniemi.

Valmentaja: Mika Lumijärvi, huoltajat: Jorma Gröhn, Pekka Nilirova, joukkueenjohtaja: Riitta Koivula, bussia ajoi koko kauden Juhani Hänninen.