sunnuntai, 01 elokuu 2004 03:00

RoPS C löysi juonen jatkopeleissä

Rovaniemen Palloseura paransi peliään lauantaina Kokkolassa jatkuneessa jalkapallon C-poikien valtakunnallisessa Kai Pahlman -lopputurnauksessa. Lauantaiaamuna kärsitty niukka 0-1 tappio Helsingin Jalkapalloklubille sysäsi kuitenkin rovaniemeläiset alempaan jatkosarjaan.

Jatkosarjassa RoPS kukisti turnauksen isäntäjoukkueen GBK:n 3-0 ja eteni ottelemaan tänään sijoista 9-10 Allianssia vastaan.

Lauantain ensimmäinen ottelu HJK:ta vastaan oli tasainen, ja lopputulos olisi voinut kääntyä miten tahansa. HJK iski kuitenkin toisen jakson alkuun, mikä riitti helsinkiläisille. HJK kuuluu turnauksen ehdottomiin kärkijoukkueisiin ja pelaakin Ilvestä vastaan tämän päivän välierässä.

- Marginaalit ovat pieniä. Alkusarjan ottelut todistivat, että olemme lähellä tämän ikäluokan valtakunnallista kärkitasoa, RoPSin valmentaja Kari Hartikainen muistutti.

Kokkolalaisia vastaan RoPSin pojat pelasivat vapautuneesti. Maalihanat aukesivat jo 6. minuutilla Joonas Salmen onnistuttua Janne Turpeenniemen syötöstä.

Yhdeksän minuuttia myöhemmin maalasi Eetu Parpala jälleen Turpeenniemen syötöstä.

RoPSin kolmas maali syntyi 47. minuutilla vapaapotkusta. Parpalan komea veto 18 metristä upposi sivuverkkoon.