maanantai, 02 elokuu 2004 03:00

RoPS B taistellen tasapeliin Kokkolassa

Rovaniemen Palloseura pelasi 1-1 (0-0) tasapelin GBK:ta vastaan jalkapallon B-poikien ykkösdivisioonassa sunnuntaina Kokkolassa.

Ottelussa riitti väriä ja vilskettä. Rankkasade kasteli kentän liukkaaksi jo ensimmäisellä puoliajalla, ja RoPS pelasi viimeiset puoli tuntia vajaalla, kun Heikki Hartikainen ajettiin kahden varoituksen myötä kentältä.

Ottelun avausmaalista vastasi RoPSin Juho Korkeakangas, joka latasi 57. minuutilla reboundista osuman. Kokkolalaisten tasoitus tuli viime hetkillä pari minuuttia ennen päätösvihellystä. GBK:n pelaaja pääsi yllättämään maalivahti Kari-Pekka Syväjärven purkutilanteesta seuranneesta hässäkästä.

Syväjärvi pelasi kokonaisuutena erinomaisen ottelun ja venyi ensimmäisellä puoliajalla pari kertaa unelmatorjuntaan.

- Pojat taistelivat viimeisen päälle kurinalaisesti. Olemme erittäin tyytyväisiä vieraspisteeseen, valmentaja Kari Hartikainen totesi.

Pahlman-turnauksesta yhdeksäs tila

Osa pojista pelasi jo aamulla sijoitusottelun C-poikien valtakunnallisessa Kai Pahlman -lopputurnauksessa. RoPS sijoittui yhdeksänneksi voittamalla Allianssin 1-0. Juha Bergman onnistui maalinteossa jo puolentoista minuutin pelin jälkeen.

Rovaniemeläisten saldo turnauksessa oli kolme voittoa, yksi tasapeli ja yksi niukka tappio, joten valmentaja Kari Hartikainen oli siihenkin antiin tyytyväinen.

- Erot ovat valtakunnallisella huipputasolla tosi pieniä. Honka, TPS ja HJK ovat ryhminä hieman vahvempia kuin muut, mutta sen jälkeen meilläkin on täydet mahdollisuudet voittaa joukkue kuin joukkue, Hartikainen pisti turnauksen pakettiin.