sunnuntai, 12 syyskuu 2004 03:00

RoPS A:n putoaminen SM-sarjasta lähellä

Rovaniemen Palloseura kävi pistämässä FC Jazzin putoamisahdinkoon Jalkapalloliigassa, mutta porilaisten A-nuoret tekivät RoPSille saman tempun ikäluokan SM-sarjassa. RoPS hävisi lauantain kotiottelunsa Jazzille 0-3 (0-0) ja on varsin lähellä putoamista sarjasta.

629485
Pallo karkaa RoPSin hyökkääjältä Antti Peuralta ja niin uhkaa karata koko A-nuorten SM-sarjapaikka. Jazz kukisti RoPSin lauantaina Susivoudissa 3-0.
Jumbon paikalle valahtaneella RoPSilla on pelaamatta kolme ottelua (2 kotona, 1 vieraissa), mutta eroa säilymisviivaan on jo seitsemän pistettä. Vain täydellinen onnistuminen loppupeleissä ja Allianssin kompastelu voi muuttaa tilannetta.

Kevätkierrokseen verrattuna RoPS on hukannut punaisen langan aika totaalisesti. Vaikka pelaajaryhmitys on entisenlainen, joukkue on onnistunut voittamaan puolesta kaudesta valmentajaksi tulleen Jorma Turpeenniemen komennossa kahdeksasta ottelustaan vain yhden.

Eilisen ottelun RoPS hävisi viimeisen 20 minuutin aikana. Totuuden nimessä on sanottava, että Jazz oli lähempänä maalia jo avausjaksolla. Vain maalivahti Risto-Pekka Söderlundin torjunnat ja maalitolppa pitivät tilanteen tasoissa.

RoPSin etsikkoaika oli 2. jakson puolivälissä, mutta paikoista eivät verkot soineet. Pauli Turpeenniemi pääsi nokitusten Jazz-vahdin kanssa, mutta veskari torjui kulmaksi. Antti Peuran vedon maalivahti venyi komeasti ylänurkasta.

Jazz teki avausmaalinsa paitsiolta haiskahtaneesta tilanteesta, kun kaksi mies oli yhtäkkiä karussa isäntien puolustukselta. Aleksi Kokko viimeisteli 0-1. Sen jälkeen karkasi Jouko Kerokoski maalintekoon ja Kokko viimeisteli loppunumerot tolpan kautta.