maanantai, 21 elokuu 2006 09:50

RoPS kellisti Karhun A-pojissa

Rovaniemen Palloseuran A-pojat ottivat syyskauden avausvoittonsa jalkapallon Ykkösessä kaatamalla Kauhajoen Karhun maalein 1-2 (1-0).

Vieraat hallitsivat peliä jo avausjaksolla, mutta sekaannus erikoistilanteessa auttoi Aapo Kuortin viemään Karhun taukojohtoon.

- Maalivahtimme luuli, että peli oli vihelletty poikki vapaapotkutilanteessa ja järjesteli muuria, joten maali tuli lahjaksi. Toisella jaksolla olimme vahvempia kaksinkamppailutilanteissa ja ote pelistä parani entisestään, valmentaja Pentti Majava kertasi.

Tasoitusmaaliin johtanut tilanne lähti Jukka Yrjänheikin antamasta vapaapotkusta.

Lopusta huolehtivat päineen joukkueen tervolaispelaajat, Olli Hemminki jatkoi Eetu Pulkkiselle, joka puski mallikkaan maalin.

Jo ennen toisen jakson ensimmäisen vartin täyttymistä vieraat iskivät toistamiseen. Asialla oli Juuso Majava, jonka laukaus rangaistusalueen rajan tuntumasta meni maalivahdin käsien kautta maaliin.

Kapealla miehistöllä pelaavan rovaniemeläisjoukkueen keskikentällä Joonas Kiistala oli vahvassa roolissa. Myös ensimmäistä kertaa A-nuorten sarjaottelussa esiintyneet B-pojat Mika-Matti Maisonvaara ja Tomi Hartikainen saivat valmentajalta kiitosta.

- Nuoremmat kaverit tulivat vaihdosta peliin ja molemmat täyttivät paikkansa hienosti. He olivat tärkeitä miehiä siinä, että onnistuimme viemään pelin kunnialla loppuun saakka, Majava totesi.

Loukkaantumisten ja kramppien seurauksena RoPS taisteli viimeiset kymmenen minuuttia vajaalla, kun vaihdot oli jo tehty. Karhu kehitteli muutamia tilanteita, mutta vieraat kestivät paineen loppuun saakka.

- Edelliseen peliin verrattuna tämä oli selkeästi askel eteenpäin, valmentaja tiivisti tyytyväisenä. (MK)