sunnuntai, 17 kesäkuu 2007 12:05

RoPS:n B-junioreille tärkeä vierasvoitto

RoPS:n B-junioreiden jalkapallokausi ykkösessä jatkui vierasottelulla Ylivieskan FC Ypaa vastaan. Ottelu päättyi RoPS:n voittoon maalein 2-3 (0-1).

RoPS:n ensimmäisen maalin teki ottelun seitsemännellä minuutilla Juho Pernu, joka pääsi jatkamaan pallon maaliin kulman jälkitilanteessa. Ensimmäisellä jaksolla RoPS joutui pelaamaan kovaan vastatuuleen, mutta oli pelillisesti vastustajaansa parempi.

Toista puoliaikaa oli ehditty pelata vain kaksi minuuttia, kun RoPS sai vapaapotkun 16 metrin rajalta. Mika-Matti Maisonvaara iski pallon maaliin muurin yli.  Neljä minuutia myöhemmin Joona Kortelainen ohjasi pallon kolmannen kerran maaliin Tomi Hartikaisen keskityksestä. FC Ypa syttyi kuitenkin taistelemaan ja Ylivieskan kavennusmaali 1-3:een syntyi 55. peliminuutilla rangaistuspotkusta. RoPS menetti otteen pelistä ja Ypa iski vielä toistamiseen 66. minuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta 2-3:een. RoPS onnistui tämän jälkeen saamaan taas oman pelin kuntoon ja näin ollen tärkeät pisteet matkasivat Rovaniemelle.

- Nyt onnistuttiin voittamaan ottelu, vaikka tuli heikko hetki, valmentaja Jorma Gröhn totesi.

- Todennäköisesti näillä pisteillä varmistettiin sarjapaikka, Gröhn jatkoi.

- Toisen puoliajan loppupuolella meillä oli vielä useampi maalintekopaikka, mutta lisäosumia ei tullut.

Joona Kortelainen palkittiin joukkueen tsempparina. Seuraavaksi RoPS:n B kohtaa kotipelissä Susivoudin kentällä OLS:n 28. kesäkuuta. (MV)