keskiviikko, 11 heinäkuu 2007 13:12

Kemijoki Akatemian johto ei pitänyt Eerikkilässä

Rovaniemeläinen Kemijoki Akatemia taipui toisella pelijaksolla turkulaiselle TPS Akatemialle jalkapallon talenttiakatemioiden SM-lopputurnauksen avausottelussa tiistaina Eerikkilässä. Avausjakson tasatilanne kääntyi lopulta turkulaisten eduksi 1-4 (1-1).

TPS Akatemia varmisti näin paikan loppuotteluun, sillä joukkue kukisti maanantaina Pirkanmaa Akatemian 5-4 (0-1). Kemijoki Akatemia pelaa tänään pääsystä pronssiotteluun Pirkanmaan kanssa.

- Tässä nuollaan haavoja, muttei mitenkään päät painuksissa. Ensimmäinen jakso oli joukkueelta erittäin hyvä ja hallitsimme pelitapahtumia. Johdimme ottelua ja toinenkin maali oli lähellä. Harmi, että turkulaiset saivat jakson lopussa tasoituksen, summasi Kemijoki Akatemian valmentaja Jorma Turpeenniemi.

Arto Vikmanille ulosajo

Toisella jaksolla peli muuttui turhankin varovaiseksi ja TPS Akatemia iski tehokkaasti nopeiden laitojen kautta. Turkulaisten tietä silotti vielä rovaniemeläisten maalivahdin Arto Vikmanin ulosajon parikymmentä minuuttia ennen loppua. Vikman pelasi palloa alueen ulkopuolella vatsallaan, mistä se pomppasi käteen. Linjamiehen liputus johti ulosajoon.

- Ulosajo herätti porukan taistelemaan eikä TPS kyennyt enää kuin yhden maalin tekoon, Turpeenniemi kertoi.

Kemijoki Akatemian panosta heikensi 2. jaksolla kahden aloituskokoonpanon pelaajan loukkaantuminen. Laidalle joutuivat pohjevammaa potenut ja ainoan maalin tehnyt Juuso Majava sekä toppari Toni Töyräs.

Majava iski rovaniemeläiset johtoon hyvän kuvion päätteeksi. Viimeinen syöttö tuli Janne Turpeenniemeltä.

Turpeenniemi ja Chanda Mwaba hallitsivat vahvasti keskialueen peliä 1. jaksolla. TPS Akatemialla keskikentällä pelaa nippu 18-vuotiaiden maajoukkuemiehiä, mutta hekään eivät vauhtiin ehtineet.

Turkulaisten hahmoksi nousi kaksi maalia viimeistellyt Patrik Lomski, joka myös syötti 1-1 tasoituksen.

- Meillä ei taso ihan kestä tuollaista määrää pelaajamenetyksiä. Se kävi kuitenkin selväksi, että olimme parempia kuin etukäteen odotettiin, Jorma Turpeenniemi totesi. (KP)