maanantai, 08 lokakuu 2007 10:27

RoPS-B päätti kauden voittoon ja kolmossijaan

Rovaniemen Palloseuran B-nuoret päättivät sunnuntaina kautensa Ykkösessä 3-2 (0-1) kotivoittoon Mikkelin Palloilijoista. RoPS sijoittui pohjoislohkossa kolmanneksi, mikä tyydytti joukkueenjohtoa.

- Pojat itse asettivat tavoitteeksi sijoittumisen kolmen parhaan joukkoon ja se saavutettiin. Hävisimme ainoastaan SM-sarjaan nousevalle Joensuun Jipolle sekä JJK:lle. Tämä on hyvä joukkue, jossa on paljon hyviä pelaajatyyppejä, arvioi RoPSin valmennuskaksikko Jorma Gröhn ja Jussi Vatanen.

B-junioreista yhdeksän kasvaa ensi kaudeksi A-juniori-ikään, joten ”aajunnujen” tarve on ilmeinen. RoPSilla ei ollut tällä kaudella A-juniorijoukkuetta.

Päätöspelissä MP vei isäntiä avausjaksolla ja johti ansaitusti maalilla. RoPS sai myötätuulen selkänsä taakse 2. jaksolla ja ryhtiliike kentällä oli muutekin vahva.

Sen aloitti toisella jaksolla maaliin tullut Pauli Tuisku torjumalla 51. minuutilla mikkeliläisten rangaistuspotkun.

Reilut 10 minuuttia myöhemmin RoPS tasoitti kulmapotkusta. Jerry Björkberg tarjoili pallon Joona Kortelaisen ulottuville, joka puski 1-1.

Viisi minuuttia myöhemmin asialla oli hyvän potkutekniikan omaava Tomi Hartikainen, joka upotti pallon takakulmaan suoraan kulmapotkusta, 2-1.

Vartti ennen loppua RoPS karkasi lopullisesti. Ville Määttä ”kynäili” ohi kahdesta MP:n pelaajasta ja Joona Kortelainen nosti pallon hallitusti yli maalivahdin, 3-1. (KP)