sunnuntai, 31 elokuu 2008 11:04

Raajarikkoinen RoPS jäi FC Wimman jalkoihin

Rovaniemen Palloseuran naisjoukkueesta ei ollut vastusta sarjakärki FC Wimmalle kakkosen ottelussa. Täksi kaudeksi kakkoseen noussut kajaanilaisjoukkue murjoi RoPSin Susivoudin kentällä lukemin 0-6 (0-4).

Wimma johtaa naisten kakkosta, kun sarjaa on jäljellä enää kolme kierrosta. Nousu ykköseen ratkeaa Wimman ja Kauhajoen Karhun välillä. RoPS oli ennen eilistä kohtaamista vielä kolmantena, mutta kovan loukkaantumissuman myötä sarjapisteiden saaminen kolmesta viimeisestä vierasottelusta tulee olemaan kovan työn takana. Eilisestä pelistä RoPSilta puuttui peräti kuusi avauskokoonpanon pelaajaa.

FC Wimma sai otteluun salama-alun, sillä kolmen minuutin pelin jälkeen joukkue johti ottelua jo 0-2. Reetta Siira viimeisteli kajaanilaisten ensimmäisen maalin.

Joukkueen tehokkain maalintekijä ottelussa oli Jenni Leinonen neljällä osumalla. Kärkkäästi hyökännyt Riikka Ylitalo onnistui kertaalleen maalinteossa.

RoPSin vaarallisimmat paikat loi Saara Ylianttila. Ensimmäisellä jaksolla Ylianttila veti hyvän nousun jälkeen pallon ylärimaan. Saara Autto pääsi vielä paluupalloon, mutta ei onnistunut viimeistelyssä. Ensimmäisen puoliajan loppupuolella Ylianttilan kaukolaukaus osui tolppaan.

- Kyllä me olimme joka tilanteessa muutaman askeleen jäljessä, RoPSin kapteeni Saara Autto totesi.

- Positiivista tässä on kai vain se, että saimme joukkueen kasaan otteluun, RoPSin valmentaja Raimo Miettunen jatkoi.

Ensimmäisellä puoliajalla kentälle vaihdettu RoPSin Jutta Vaara pelasi hyvän ottelun topparina vastustajan lukuisista maaleista huolimatta. Maalivahti Sarita Peltomaa joutui kovaan tulitukseen ja pelasti joukkueen muutamalta lisätakaiskulta.

Hyvin liikkunut ja tasainen FC Wimman joukkue ei ole sattumalta lunastanut paikkaansa sarjan kärkijoukkueena. Joukkue saattaa jatkaa pelejä ensi vuonna jälleen yhtä sarjaporrasta korkeammalla.