sunnuntai, 28 kesäkuu 2009 21:07

RoPS A nousi SM-sarjaan

Erotuomarin pilli soi, ja ottelu päättyy.

- Se on siinä, RoPSin pojat huutavat ja hyppäävät riemuitsevaksi pelaajakasaksi. Kauan odotettu sarjanousu SM-tasolle on tosiasia.

- Hienolta tuntuu. Olimme sarjan paras joukkue. SM-sarjasta odotan kovia pelejä ja uusia kokemuksia, maalivahti Pauli Tuisku riemuitsee.

Rovaniemen Palloseuran A-pojat pelasivat upean kauden ikäluokan Ykkösdivisioonan pohjoislohkossa. Joukkue saalisti pelkkiä voittoja ja nousi SM-sarjaan. Seitsemän ottelun maaliero oli musertava 29-3. Edellisen kerran RoPSin kyseinen ikäluokka oli SM-sarjassa vuonna 2004.

Viimeisessä ratkaisevassa ottelussa RoPS kohtasi helteisellä Susivoudilla Kaustisen Pohjan-Veikot.

Ottelu oli kokonaisuudessaan RoPSin yksipuolinen näytös ja loppunumerot murskaavat 8-0. Ottelun tehomies oli Toni Vesala kolmella maalillaan ja kahdella maalisyötöllään.

Ensimmäisen puolituntisen sarjan hännillä oleva vierasjoukkue jaksoi pyristellä mukana. Ottelun tempo oli varsin verkkainen, helle vei suuremmat juoksuhalut molemmilta, eikä vastustaja ollut sitä luokkaa, että RoPSin olisi pitänyt etsiä koneestaan viimeisiä kierroksia.

Pelimannipaikkakunnan vähäiset hyökkäykset RoPSin puolustus hoiteli kunnialla. Puolen tunnin kohdalla RoPSin sinnikäs yritys palkittiin, kun Joni Alatalo niittasi Tomi Hartikaisen kulman sisään. Puoliajan lopulla Antti Enbuske ja Toni Vesala lisäsivät kotijoukkueen johdon jo 3-0:aan.

Toinen puoliaika oli lähinnä muodollisuus, mutta RoPSin pojat jaksoivat kuitenkin saalistaa maaleja. Maalintekijöinä kunnostautuivat Vesala kahteen otteeseen, Joona Kortelainen samoin kahdesti ja Jarkko Lahdenmäki.

Rovaniemen Palloseuran A-junioreiden kevätkierroksen tavoite täyttyi, kun joukkue nousi riemukkaasti SM-sarjaan.

Kovalla asenteella korkeimmalle sarjatasolle

RoPSin valmentaja Jouni Seppälä oli tyytyväinen mies.

- Tämä joukkue on ollut asenteeltaan paras mitä koskaan olen valmentanut. Olimme sarjassa selvästi edellä muita ja pystyimme pitämään kovimmat joukkueet nollilla.

Seppälän mukaan vastustajat ovat SM-sarjassa pari kolme pykälää ykkösen joukkueita kovempia.

- Aivan eri kaliiberin vastustajia sieltä tulee. Meidän on nostettava tasoamme pärjätäksemme, mutta siihen pystymme varmasti.

Meillä on toimiva pelitapa, jonka varaan on helppo rakentaa.

Seppälän mielestä SM-sarja on oikea paikka A-ikäisille pelaajille.

- Riittävän kovia pelejä, jotka kehittävät poikia. Toivottavasti tästä joukkueesta nousee muutama kaveri Maisonvaaran lisäksi ensi kaudeksi edustusjoukkueeseen.

Joukkueen tavoitteita ei ole vielä tarkemmin määritelty.

- Tietenkään emme sinne putoamaan lähde, Seppälä painottaa. SM-sarjan ensimmäinen kierros pelataan 25.-26. heinäkuuta.

RoPSin A:ssa pelaavat: Teemu Jokelainen, Pauli Tuisku, Antti Enbuske, Valtteri Kumpuniemi, Joni Alatalo, Juho Pernu, Saku Kiistala, Jerry Björkberg, Pietari Holm, Topias Kauhanen, Olli-Pekka Piisilä, Jukka-Pekka Syväjärvi, Jarkko Lahdenmäki, Tomi Hartikainen, Kalle Honka, Ville Määttä, Marko Kiistala, Mika-Matti Maisonvaara, Toni Vesala, Roope Kivioja, Zabi Yawari, Joona Kortelainen, Tero Himberg, Sami Alajuuma.