sunnuntai, 02 elokuu 2009 10:33

HJK antoi RoPS A:lle oppitunnin

HJK:n puolustajilla oli vaikeuksia saada pidettyä RoPSin Tomi Hartikainen (oik.) kurissa. HJK:n puolustajilla oli vaikeuksia saada pidettyä RoPSin Tomi Hartikainen (oik.) kurissa.

Omat helpot virheet koituivat Rovaniemen Palloseuran A-juniorien kohtaloksi lauantaina ikäluokan SM-sarjan ottelussa HJK:ta vastaan.

Sarjan avauspelissään tasapelipisteen viikko sitten saanut RoPS joutui taipumaan helsinkiläisille Susivoudilla selvin numeroin 0-3 (0-2).

SM-sarjan kevätkierroksella kuudenneksi sijoittunut HJK iski ensimmäisen maalinsa RoPSin maalivahdin Pauli Tuiskun huolimattoman avauksen jälkeen jo 13. minuutilla, ja taukonumerot 2-0 Juho Pernun helpon pallonmenetyksen jälkeen.

- Näistä on puhuttu joukkueen kanssa paljon. Ilman turhia virheitä tämä olisi voinut olla eri peli, valmentaja Jouni Seppälä sanoi.

RoPS pysyi HJK:n mukana paremmin kuin ottelun loppunumerot antavat ymmärtää, mutta fyysisesti kookkaampi Klubi loi paremmat maalipaikat laadukkaammalla liikkumisellaan ja syöttöpelillään.

Isäntien Tomi Hartikainen kilautti 0-1-tilanteessa tolppaan näyttävän soolonsa päätteeksi, mutta sen lähemmäksi HJK:n maalia RoPS ei päässyt.

Liian usein hyvällä itseluottamuksella ja rohkeasti pelanneen RoPSin hyökkäykset katkesivat hätäisiin ja huolimattomiin syöttöihin.

Hartikaisen lisäksi parhaiten rovaniemeläisistä suoriutui keskikentän pohjalla ja topparina muutaman rautaisen taklauksen sivaltanut joukkueen kapteeni Jarkko Lahdenmäki.

RoPS kohtaa seuraavassa ottelussaan TPS:n Turussa ensi viikon lauantaina.