sunnuntai, 06 syyskuu 2009 13:08

RoPS A sai selkäsaunan Kuopiossa

Rovaniemen Palloseuran tuskainen taival A-nuorten SM-sarjassa sai jatkoa lauantaina, kun Kuopion Palloseura tylytti rovaniemeläisiä kotonaan maalein 7-0 (2-0). RoPS jatkaa sarjajumbona yhdellä tasapelipisteellä.

Isäntäjoukkue oli saanut merkittäviä vahvistuksia sarjatauolla olevasta edustusjoukkueesta, kun taas RoPSin riveissä debytoivat lukuisien poissaolojen vuoksi vielä C-ikäiset Jyri Kokkonen ja Eetu Kurvinen.

- Ei jäänyt jossiteltavaa tai jaariteltavaa tästä pelistä, valmentaja Jouni Seppälä sanoi.

- KuPS oli jokaisella osa-alueella parempi ja ansaitsi voittonsa. RoPS lähti otteluun aikaisempaa puolutusvoittoisemmalla taktiikalla, mutta sai kaivaa palloa pömpelistään jo neljän minuutin pelin jälkeen. Lopullisesti peli ratkesi KuPSin 2-0-maaliin 35. minuutilla.

RoPS on avausottelun jälkeen päästänyt jokaisessa ottelussaan vähintään kolme maalia.

Rovaniemeläisillä on vielä neljä ottelua aikaa pelastaa SM-sarjapaikka myös ensi vuodeksi. Tie on kivinen, sillä seuraavassa ottelussa vastaan asettuu sarjan kärjessä porskuttava PK-35.

- Jos heiltä saadaan pistekin, niin se on tosi loistava suoritus meiltä, Seppälä arvioi.