sunnuntai, 13 syyskuu 2009 10:24

RoPS A SM-sarjassa selkä seinää vasten

Joni Alatalo (vas.) pelasi kelpo ottelun PK-35:ttä vastaan. Joni Alatalo (vas.) pelasi kelpo ottelun PK-35:ttä vastaan.

Rovaniemen Palloseura on jo pakkovoittojen edessä jalkapallon A-nuorten SM-sarjassa. Sarjajumbona yhdellä tasapelipisteellä oleva rovaniemeläisryhmä tarvitsee käytännössä voiton viimeisistä kolmesta pelistään varmistaakseen sarjapaikan ensi kaudeksi. Eikä sekään välttämättä riitä, jos JJK kerää pisteitä omista otteluistaan.

Lauantaina RoPS haastoi Susivoudilla ennakkoluulottomasti sarjan kärjessä porskuttavan helsinkiläisen PK-35:n, mutta tehottomuus ja Antti Enbusken ulosajo ottelun 50. minuutilla käänsivät pelin vieraiden voitoksi 2-0 (0-0).

PK.n maalit syntyivät 59. ja 67. minuutilla. Ensimmäinen RoPS-puolustuksen huolimattomasta haltuunotosta, toinen puskumaalilla viidestä metristä.

RoPSin valmentaja Jouni Seppälä oli kuitenkin tyytyväinen joukkueensa esitykseen ja taisteluun.

- Ilmeeltään tämä oli meiltä SM-sarjan paras ottelu. Pelit ei vain nyt käänny meille.

Tomi Hartikainen hukkasi rangaistuspotkun ensimmäisellä puoliajalla, eikä pallo uponnut vieraiden maaliin monista muistakaan maukkaista paikoista.

Puolustuspeliin ryhtiä toi kahden ankkuripelaajan käyttäminen keskikentän pohjalla, jossa Olli-Pekka Piisilä ja Joni Alatalo onnistuivat erinomaisesti. - Alatalo oli tänään kentän kuningas, ja pelasi aivan superhyvän pelin, Seppälä kehaisi.

RoPS kohtaa seuraavaksi SM-sarjapaikan kannalta ratkaisevassa ottelussa JJK:n Jyväskylässä ensi viikon lauantaina.