Uutisarkisto

Kaikki uutiset

maanantai, 05 touko 2014 07:02

RoPSin naisilla kuuden pisteen vieraspelireissu

Rovaniemen Palloseura avasi jalkapallon naisten Kakkosen puhtaalla kuuden pisteen vierasottelusaalilla. Toinen voitto lohkesi sunnuntaina Mustasaaressa, missä kotijoukkue I-JBK kaatui 0-2 (0-1).

– Tämä oli hyvä lähtö sarjaan, myönsi tyytyväinen valmentaja Olavi Tammimies.

Ennakkoon vähän epäilytti kahden pelin jaksaminen kahdessa päivässä, mutta pelko oli turha. Hyvin harjoitellut joukkue jaksoi urakan mallikkaasti.

RoPS jyräsi etenkin avausjaksolla ja siirtyi maalin johtoon muutama minuutti ennen taukoa. Mea Kivistön sivurajaheitto päätyi Janette Siepin kautta Tinja Jokelaiselle, joka pisti pallon alanurkkaan.

Peli ratkesi pian 2. jakson alussa Liisa-Maija Raution kulmapotkuun. Polvivammasta nopeasti toipunut Marju Palonen harhautti puolustuksen ja täräytti pallon ylänurkkaan, 0-2.

Vastus oli lauantaita tuntuvasti vahvempi ja urheilullisempi. I-JBK:n käytössä oli liuta Vaasan IFK:n B-tyttöjen SM-sarjaa pelaavia lupauksia. RoPSin maalilla Johanna Vainionpää ei ollut kuitenkaan yllätettävissä ja hän napsi mm. tukun kulmureita hanskoihinsa.

RoPSin keskikentän kolmikko Jokelainen - Rautio - Laura Jantunen hallinnoi peliä alusta loppuun. Topparina pelanneen farmipelaajan Janita Puhakan Tammimies ottaisi kernaasti myös seuraaviin peleihin.

Seuraava ottelu on vasta 15.5. jolloin RoPS reissaa Tornioon ToJK:n vieraaksi. Sen jälkeen alkaa peräti kolmen viikon pelitauko, jonka jälkeen on vasta ensimmäinen kotiottelu.