Uutisarkisto

Kaikki uutiset

sunnuntai, 19 lokakuu 2014 08:59

RoPSin naiset etenivät nousukarsintafinaaliin

Tanja Poutiainen täräytti RoPSin voittomaalin. Tanja Poutiainen täräytti RoPSin voittomaalin. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseuran naisjoukkueen pelaajat kokoontuvat rinkiin ja hyppivät riemuista iltavalaistuksessa kylpevällä Keskuskentällä. Tammisaarelainen EIF on juuri kaatunut lukemin 2-1, ja naiset etenevät Ykkösen nousukarsintafinaaliin yhteismaalein 3-2. Runsaslukuinen yleisö taputtaa seisaaltaan. Naisjalkapallojuhla!

Tanja Poutiainen ja päävalmentaja Olavi Tammimies halaavat lämpimästi.

– Kovaan paikkaan laitoit, Tanja sanoo. Kokenut Tammimies on liikuttunut.

– On nämä ihme likkoja, s*****a, valmentaja kuiskaa ääni värähtäen.

Vauhdikas ja jännittävä kamppailu jatkopaikasta kesti täydet 90 minuutti ja lisäajan päälle. RoPSin maalit iskivät vasta C-juniori-ikäinen Julianne Arviranta ja Poutiainen. EIF:n vei johtoon ottelun alussa Heidi Grönqvist.

Ensimmäisen puoliajan lisäajalla RoPS tuli tasoihin, kun Arvinranta karkasi läpi ja viimeisteli varmasti.

Puoliajalla Tammimes teki taitavia manööverejä, ja nosti Poutiaisen kymppipaikalta kärkeen ja teki myös kaksi pelaajavaihtoa. Etenkin nopea Julia Heino toi lisäuhkaa hyökkäyspeliin.

Toisen puoliajan RoPS aloitti kuin pyörremyrsky. Ensin Heino jysäytti pallon tolppaan, sitten nopea ja ottelun parhaana palkittu Tinja Jokelainen oli lähellä maalintekoa, kunnes jo 48. minuutilla Poutiainen jyräytti 20 metristä ratkaisuosuman.

Poutiainen oli pelin jälkeen ihan puhki.

– Pohkeet kramppaa, aivan huikea taistelu, tytöt tekivät upean työn.

RoPS kohtaa finaalivaiheessa joko Kouvolan Sudet tai Pietarsaaren Unitedin. Vastustaja selviää tänään ja kaksiosainen karsinta pelataan 25.-26.10 ja 1.-2.11.