sunnuntai, 26 heinäkuu 2015 13:34

RoPS Naiset ratkaisi vartissa

Rovaniemen Palloseuran naisten joukkue otti makean 4-0 (0-0) kotivoiton Keskuskentällä vieraaksi saapuneesta joensuulaisesta FC Hertasta.

C-lohkon viimeisenä majaileva FC Hertta sinnitteli ensimmäisen puoliajan RoPSin mukana, mutta toisella kotijoukkue nykäisi eron vieraisiin.

Kotijoukkue iski vajaassa vartissa kolmesti vieraiden verkkoon. Maalinteon aloitti joukkueen kapteeni Liisa-Maija Rautio ottelun 49. minuutilla. Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin maalinteossa onnistui Pirita Väinämö. Kuusi minuuttia myöhemmin Janette Sieppi tinttasi lukemiksi jo 3-0.

Liisa-Maija Rautio niittasi kirsikaksi kakun päälle 4-0 ottelun 90. peliminuutilla.

Joukkue nousi voitolla lohkon kakkoseksi ohi FC Unitedin.

– Peli olo koko ajan täysin meidän hallussa. Vastustaja ei saanut ensimmäisellä jaksolla yhtään paikkaa. Emme vain olleet tarpeeksi teräviä maalintekopaikoissa ensimmäisellä jaksolla, RoPS Naisten valmentaja Olavi Tammimies kertoi.

Toisella jaksolla RoPS jatkoi kovalla tempolla ja liikutti palloa mallikkaasti.

– Toinen jakso oli meidän tämän kauden parasta peliä. Vaihdoin kentälle meidän kemiläiskaksikon Iida Jaakon ja Emmi Liiaksen kentälle, ja palaset loksahtivat kohdalleen, Tammimies sanoi.

Ensi sunnuntaina RoPS Naiset saa vastaansa Keskuskentällä C-lohkon ykkösen kokkolalaisen GBK:n.

– GBK:ta ei taideta saada kiinni omilla peleillä, mutta meidän nuori joukkue on parantanut peliä koko ajan.