Uutisarkisto

Kaikki uutiset

maanantai, 28 syyskuu 2015 08:48

RoPSilla ovi auki naisten Ykköseen

Kahdesti osunut Janette Sieppi (6) juhlii 3-0 -maalia, jonka hän survoi Viikinkien verkkoon kulmapotkun jälkitilanteesta. Onnittelemaan tulossa Anna Lehtonen. Kahdesti osunut Janette Sieppi (6) juhlii 3-0 -maalia, jonka hän survoi Viikinkien verkkoon kulmapotkun jälkitilanteesta. Onnittelemaan tulossa Anna Lehtonen.

Jalkapallon Ykkösen ovi on auki Rovaniemen Palloseuran naisille. Joukkue otti tiukan kiinnityksen sarjanousuun ensimmäisessä karsintaottelussa sunnuntaina Rovaniemen keskuskentällä rökittämällä Kakkosen A-lohkon voittaneen FC Viikingit Helsingistä 5-1 (3-0).

FC Viikinkien pelaajavaikeudet käytettiin surutta hyväksi. Tammimies varoitteli: ”Helsingissä vastassa eri joukkue.”

Nousu ratkeaa kahden ottelun yhteistuloksella eurocupin säännöin. Toinen ottelu pelataan Kontulassa ensi sunnuntaina.

RoPS käytti surutta hyväkseen vastustajan pelaajavaikeudet, sillä Viikingit saapui Rovaniemelle vain 12 naisen voimin. Sivussa olivat joukkueen parhaat maalintekijät sekä ykkösmaalivahti. Lisäksi Viikingit pelasi toisen jakson yhden naisen alivoimalla, kun maalivahti loukkaantui avausjaksolla. Tolppien väliin siirtyi yksi kenttäpelaajista. Kaiken kukkuraksi kokoonpanosta putosi vielä yksi pelaaja puoliajalla, joten maaliin ilmestyi 2. jaksolle toinen kenttäpelaaja.

– Tämä peli olisi pitänyt ”tappaa” vieläkin suurinumeroisemmin. Kaikki eivät vaan olleet omalla tasollaan, mitä nämä pelit vaativat. Anna Lehtosen kaltaista energiaa olisi kaivattu muiltakin, Tammimies kehaisi joukkueen hyökkääjää.

Sen Tammimieskin myönsi, että ”näistä numeroista on hyvä jatkaa karsintaa”.

– Helsingissä vastaan tulee varmasti toisenlainen joukkue. Loukkaantumiset ja kuumeilu kevensivät Viikinkien kokoonpanoa selvästi.

Tammimiehen mukaan nousulippiksiä ei ole vielä aihetta hankkia isoista voittolukemista huolimatta.

– Tämä oli vasta ensimmäinen taisto. Sota on kesken.

RoPSin kannalta sunnuntain ainoa kauneusvirhe oli vieraiden kavennusmaali kulmapotkun jälkitilanteesta toisella jaksolla. Vierasmaali saattaa olla arvossaan toisessa osaottelussa.

RoPSin ilotulitusta johtivat kaksi maalia tehneet Janette Sieppi ja Pirita Väinämö sekä avausmaalin tehnyt Anna Lehtonen. Väinämöllä on maaginen vasuri, jolla voi tehdä monenlaista tuhoa. Toisen jakson vaparimaali oli hyvä esimerkki tästä.

RoPSin kokoonpano : Johanna Vainionpää, Eeva-Leena Sarajärvi, Veera Räisänen (69. Oonakaisa Ämmälä), Emilia Härkönen, Julianne Arviranta, Iida Jaako, Liisa-Maija Rautio (77. Olga Haataja), Julia Heino, Janette Sieppi (86. Alina Heikkilä), Pirita Väinämö, Anna Lehtonen.