sunnuntai, 12 kesäkuu 2016 10:52

RoPSin taistelu ei riittänyt

Jyväskylän Pallokerho oli odotetun kova vastustaja Rovaniemen Palloseuralle lauantaina Hippoksella pelatussa jalkapallon naisten Ykkösen ottelussa. Ykkösen kärkijoukkueisiin lukeutuva JyPK voitti kotiareenalla maalein 3–0 (2–0).

Ottelu alkoi RoPSin hallinnassa, ja vierasjoukkue sai myös ensimmäisen varteenotettavan maalintekopaikan. Jyväskyläläisten maalivahti Juuli Kainulainen kuitenkin torjui Julia Heinon laukauksen.

JyPK pääsi niskan päälle varttitunnin peliin jälkeen. Tiina Jukarainen teki avausmaalin 17. minuutilla ja Tiina Tiainen toisen maalin rangaistuspotkusta 22. minuutilla.

– Kaikesta näki, että vastassa oli erittäin hyvin organisoitu joukkue. Kenttäpeli oli tasaista vääntöä, mutta nuo kaksi maalia viiden minuutin sisään ratkaisivat aika paljon, valmentaja Olavi Tammimies totesi.

Kolmannen maalin teki aivan ottelun lopussa Ia-Beata Liljedahl.

– Tappiosta huolimatta pää pystyssä täältä lähdetään kotimatkalle. Ilmaiseksi ei voittoa ennakkosuosikille annettu.

– Helppoja virheitä vielä tulee, mutta niistä pitää päästä kokemuksen kautta pois, Tammimies pohti.

Maalivahti Victoria Christ pelasi kelpo ottelun takaiskuista huolimatta. Hän otti hyviä torjuntoja.

Alakerrassa kunnostautui myös Emilia Härkönen. Rovaniemeläisten parhaana palkittiin kapteeni Liisa-Maija Rautio.

RoPSin kausi jatkuu ensi sunnuntaina Mustasaaressa. Vastassa on Vaasan IFK.