lauantai, 20 elokuu 2016 20:35

Tasapelit jumittavat RoPSin naisjoukkuetta

RoPSin Tornion apua Leila Haapea täräytti yhden maalin ja osui kahdesti maalitolppaan. RoPSin Tornion apua Leila Haapea täräytti yhden maalin ja osui kahdesti maalitolppaan. Kuva: Jussi Leinonen

Rovaniemen Palloseuran nousu naisten Ykkösen sarjataulukossa on jumittunut tasapeleihin. Kauden seitsemäs tasuri näki päivänvalon lauantaina keskuskentällä, kun Malmin Palloseura nousi 2-2 (2-1) numeroihin kymmenen minuuttia ennen loppua.

Ykkösen joukkueeseen on tulossa loppukaudeksi myös Brasilian apu sekä Iida Jaako.

– Tasapelejä tulee kieltämättä ihan liikaa. Piste on kuitenkin enemmän kuin ei mitään, summasi RoPSin päävalmentaja Olavi Tammimies taiston tauottua.

RoPSin maalivahti Johanna Vainionpää koppaa helsinkiläiskeskityksen ottelussa Malmin Palloseuraa vastaan. (Kuva: Jussi Leinonen)

RoPSilla oli saumat täyteen pistepottiin, mutta kentän paras pelaaja, torniolainen Leila Haapea onnistui vain kerran viimeistelyssä tehdessään 1-1 maalin. Hänelle tilastoitiin myöhemmin kaksi tolppalaukausta.

– Tämä oli silti hyvä vääntö koko joukkueelta. Vastustaja oli vahva ja pelasi jätkämäistä jalkapalloa, Tammimies analysoi.

Vieraat johtivat peliä Jaana Hyttisen maalilla 5. minuutin kohdalla, mutta Leila Haapean tasoituksen perään RoPS siirtyi kuskin paikalle Emmi Liiaksen kauden seitsemännellä osumalla. B-juniori-ikäisellä Haapealla maaleja on viisi.

Emmi Liias viimeistelee RoPSin 2-1 johtomaalin Malmin Palloseuran verkkoon. (Kuva: Jussi Leinonen)

Vieraiden kirpeän tasoitusmaalin roikotti suoraan keskityksestä Karla Makkonen yli maalivahti Johanna Vainionpään. RoPSin pelit jatkuvat ensi viikonvaihteessa Kokkolassa GBK:n vieraana. Tuolloin vahvuuteen palaa pelikiellon takia sivussa ollut Esther Edem. RoPS on täydentämässä joukkuettaan edelleen. Tammimiehen mukaan viralliseen pelaajalistaan ilmestyy lähipäivinä brasilialaisen Fabiana Saraiva de Oliveiran nimi. RoPSin liigajoukkueen maalivahdin Ricardon avopuoliso on harjoitellut RoPSin naisten mukana jo seitsemän kuukautta.

– Hänellä on futsal-tausta, mutta on nyt valmis myös näihin peleihin, kertoi Tammimies uudesta hyökkääjästä.

Syyskuun alussa RoPSin ryhmään liittyy myös kemiläinen puolustaja Iida Jaako, joka pelasi sinivalkoisissa jo viime kauden lopulla.

Emmi Liias ja Leila Haapea juhlivat maalia. Humussa mukana Emilia Härkönen. (Kuva: Jussi Leinonen)