perjantai, 07 touko 2021 22:46

RFA ja OTP aloittivat Kakkosen kauden pistejaolla

(2 ääntä)
Maaleista ja avauspisteistä huolimatta Rasmus Degerman ja Jarkko Luiro olivat ottelun jälkeen vakavilla ilmein Maaleista ja avauspisteistä huolimatta Rasmus Degerman ja Jarkko Luiro olivat ottelun jälkeen vakavilla ilmein

Rovaniemi Football Academy ja oululainen OTP aloittivat Kakkosen C-lohkon kauden 2-2 (1-1) tasapelillä. RFA:n maaleista vastasivat Jarkko Luiro ja Rasmus Degerman.

- Tasapeli oli varmasti hyvä aloitus kauteen. OTP on tähän sarjaan vahva ja meritoitunut joukkue, summasi RFA:n päävalmentaja Aleksi Tanner.

OTP osoitti potentiaalinsa. Jo 20. minuutin kohdalla Jyri Vääräniemi hyödynsi tilaisuutensa ja vei vieraat hiukan yllättäenkin 0-1 johtoon.

Hetkeä myöhemmin Vääräniemi olisi voinut nousta vieraiden todelliseksi sankariksi. OTP:lle tuomitussa rangaistuspotkussa RFA:n nuori maalivahti Lauri-Eemil Vetri osoittautui etevämmäksi.

OTP:n johto-osuman jälkeen vieraat vetäytyivät. Se antoi tilaisuuden RFA:lle.

- Vastustaja ei juurikaan aloittanut prässiä ja jos aloitti, pääsimme aika helposti prässin taakse ja saimme luotua maalipaikkoja, Tanner kertasi.

- Vaikka vastustajalle tuli maali ja rangaistuspotku, olen ensimmäiseen jaksoon pelillisesti tyytyväinen. Se meni aikalailla käsikirjoituksen mukaan.

RFA:n yritys palkittiin jakson lopulla. Jarkko Luirolla oli ollut jo aiemmin parikin avopaikkaa, mutta viimein kolmannesta onnistui.

Kotijoukkue murtautui oikealta laidalta, ja sivurajaheiton jälkitilanteesta pallo pelattiin maalin eteen Luirolle. Vieraiden protestoinneista huolimatta maali hyväksyttiin.

Välittömästi toisen jakson alkuun RFA otti johtoaseman. Pitkän hyökkäyksen päätteeksi Rasmus Degerman jäi vapaaksi keskelle, eikä ”Rasse” erehtynyt. Pallo vasempaan alakulmaan.

Kymmenen minuuttia myöhemmin OTP:n Callistus Chukwu tasoitti loppunumeroiksi 2-2.

RFA:lla oli oma etsikkoaikansa vielä toisen jakson lopussa. Hetkeä aiemmin kentälle vaihdetut Aaro Tiihonen ja Kirill Bullat saivat rakennettua sekasortoa OTP:n maalille, mutta tilanne päätyi kulmapotkuksi.

- Toinen jakso meni loppua kohden hurlumhei-palloksi, RFA-luotsi Tanner kuvaili.

- Mentiin päästä päähän, eikä kummallakaan ollut hyvää kontrollia. Sen perusteella tasapeli 2-2 on oikeutettu tulos. Meillä oli paikat tehdä maali, mutta oli myös vastustajalla.

RFA:n kausi jatkuu ensi viikon lauantaina vierasottelulla Oulussa. Tällä kertaa C-lohkon oululaisjoukkueista vastaan asettuu Oulun Luistinseura.

RFA – OTP 2 – 2 (1 – 1)

21’ 0 – 1 Julius Vääräniemi
44’ 1 – 1 Jarkko Luiro
55’ 2 – 1 Rasmus Degerman
66’ 2 – 2 Callistus Chukwu