Uutisarkisto

Kaikki uutiset

keskiviikko, 23 kesäkuu 2021 19:56

RoPS B jäi pisteittä VPS-Junioreita vastaan. Eetu Venäläinen RoPS:n maalintekijä.

Eetu Venäläinen iski kauden avausmaalinsa VPS:aa vastaan. Eetu Venäläinen iski kauden avausmaalinsa VPS:aa vastaan.

Rovaniemen Palloseuran B-pojat taipuivat Vaasan Palloseuran Junioreille 1-3 (0-1). Kiivaassa ottelussa RoPS:n ainoasta osumasta vastasi Eetu Venäläinen.

- Tulos ei ole tietenkään se mitä haettiin, mutta ihan OK maku pelistä jäi, RoPS:n päävalmentaja Marko Vatanen tuumaili.

- VPS on tällä kaudella ylivoimaisesti laadukkain vastus, mitä vastaan olemme pelanneet. Sen takia näitä sarjoja tahkotaan, että saadaan tällaisia pelejä.

Aivan ottelun alkuminuutit olivat RoPS:lle hankalia. Jo yhdeksännellä minuutilla VPS:n Roni Hudd laukoi painavasti ylärimaan.

Kymmenen minuuttia myöhemmin nähtiin avausmaali. RoPS ei saanut purettua VPS:n painetta, josta rankaisi Luka Nuorela.

- Vähän kamppailimme alussa. Vastustajalla oli tiivis muoto, emmekä päässeet muodon sisälle, Vatanen myönsi.

- Kierrättäminen oli hidasta. Korostimmekin puoliajalla, että palloa on saatava liikkumaan nopeammin ja paremmin.

Toisaalta RoPS sai jo avausjaksollakin useamman hyvän maalipaikan, joista Eelis Taskilan laukaus oli lähellä nostaa isännät tasoihin. VPS-vahti Joona Prosi ehti vaivoin väliin.

Ratkaisu oli ilmassa ottelun 65. minuutilla RoPS:n Aapo Savolaisen jouduttua ulosajetuksi toisella varoituksella. VPS:n Antonio Almen puski hetkeä myöhemmin tilanteeksi 0-2.

Takaiskuista käynnistyi RoPS:n raivokas takaa-ajo. Miesylivoimallakin VPS joutui vastaanottajan rooliin.

Kaikki oli jälleen avoinna, kun vaihdosta kentälle tullut Eetu Venäläinen pääsi puskemaan tarkasti alakulmaan. Pallo kävi VPS-maalissa toistamiseenkin, mutta se tilanne puhallettiin RoPS:n rikkeeksi.

VPS:n viimeisessä osumassa RoPS haki tasoitusta jo suurella riskillä. Ottelu päättyi samalla hetkellä, kun pallo oli kolmannen kerran isäntien maalissa.

- Ehkä olisi toivonut, että koko pelin olisi näkynyt se sama tunnetila, mitä nähtiin viimeisen vartin aikana, RoPS-valmentaja Vatanen harmitteli.

- Kyllä tunnetilallakin on iso merkitys näissä peleissä. Ja tänään myös vastustaja käytti paikkansa erittäin tehokkaasti.

RoPS:n kausi B-poikien SM-sarjassa jatkuu sunnuntaina 4.7. vierasottelulla FC Espoota vastaan. Seuraava kotiottelu on 7.7. kello 18.30. Napapiirille saapuu Kokkolan Pallo-Veikot.

RoPS - VPS-j 1-3 (0-1)

22' 0-1 Luka Nuorela
72' 0-2 Antonio Almen
75' 1-2 Eetu Venäläinen
90+4' 1-3 Veeti Taivassalo