Uutisarkisto

Kaikki uutiset

perjantai, 14 huhtikuu 2023 16:41

RoPS aloittaa P17 SM-karsintasarjan toisen kierroksen Keskuskentällä

Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)
Marko Vatanen ohjeistaa pelaajia Keskuskentällä. Joukkue on päässyt harjoittelemaan ulkona viikon verran ennen ensimmäistä peliä. Marko Vatanen ohjeistaa pelaajia Keskuskentällä. Joukkue on päässyt harjoittelemaan ulkona viikon verran ennen ensimmäistä peliä.

Karsintasarjan ensimmäisen kierroksen jälkeen RoPS on sarjassa kolmantena. SM-sarjaan selviytyy suoraan viisi parasta joukkuetta.

- Laadukas joukkue, jossa on paljon taitoa ja lahjakkuutta. Hyviä poikia harjoittelemaan, ahkeria, tunnollisia ja motivoituneita.

Näin kuvailee Rovaniemen Palloseuran B-poikien päävalmentaja Marko Vatanen joukkuettaan, jonka ringissä on tällä hetkellä 23 pelaajaa, joista suurin osa 2006 syntyneitä.

Vatanen valmentaa RoPS:n poikien junioripolun vanhinta ikäluokkaa jo viidettä kautta, valmennusvuosia seurassa on takana kaksitoista. Monet nykyisen joukkueen pelaajista ovat tuttuja jo aiemmilta juniorivuosilta.

- Valmensin -06 ikäluokkaa jo aiemmin, ja kiersimme aika ahkerasti kovatasoisia turnauksia. Nämä pojat ovat nuoresta pitäen tottuneet pelaamaan kovia pelejä ja se mielestäni näkyy nykyisessä tekemisessä, Vatanen kertoo.

Joukkueen pelaajat ovat suurelta osin samoja, jotka osallistuivat P17 SM-karsintasarjaan jo viime vuonna. Tuolloin joukkue oli vielä iän puolesta altavastaaja. Rahkeet eivät riittäneet SM-sarjaan, mutta Ykkösen syyskierrokselta irtosi voitto.

- Näissä ikäluokissa fyysisessä kasvussa on vielä isoja eroja ja viime vuonna Ykkönen oli meille paras paikka pelata. Nyt vuoden vanhempina tilanne on tasapainoisempi.  

Karsinta SM-sarjaan on pitkä ja rankka rupeama. Kymmenen joukkueen lohko pelataan kaksinkertaisena sarjana ja ensimmäinen peli pelattiin jo tammikuun lopussa. Kevään aikana joukkue on matkustanut paljon vierasotteluissa, toukokuussa on luvassa valmentajan helpotukseksi pelkkiä kotipelejä.

- Olemme pelanneet kautta linjan hyvällä tasolla. Erityisesti hyökkäyspelaamiseen olen ollut tyytyväinen, olemme tehneet sarjassa toiseksi eniten maaleja. Joukkue osaa pelata niillä opeilla, millä seurassa halutaan pelata ja se on erinomainen asia. Tappiopeleissä on osittain näkynyt pitkien pelimatkojen rasitus. Pari kertaa on näyttänyt siltä, että jalat ovat vähän jääneet sinne bussiin, ollaan oltu hitaampia ja pelin intensiteetti on kärsinyt.

Sarjan toinen kierros käynnistyy hyvin tasaisesta tilanteesta ja kaikki on sijoitusten suhteen vielä auki.

- Jokaisella pelillä on merkitystä, ja hyvä niin. Joukkueet ovat pelanneet paljon ristiin ja sarjatilanne on mielestäni yllättävänkin tasainen, Vatanen pohtii.

RoPS:n lähtötilanne toiselle kierrokselle on kuitenkin hyvä ja tavoite selkeä.

- En näe mitään syytä sille, etteikö tämä porukka voisi pärjätä myös SM-sarjassa, joten sinne pääsyä ilman muuta tosissaan tavoittelemme. Olisi hienoa päästä mittaamaan omaa tasoa valtakunnallisesti ikäluokan parhaimmiston joukossa. Aikaisempina vuosina, kun olemme SM-sarjaan yltäneet, myös menetystä on tullut. Samanlaista potentiaalia on ehdottomasti myös tässä ikäluokassa, Vatanen toteaa.

Myös RoPS:n edustusjoukkue koostuu tällä hetkellä nuorista pelaajista. Yhteistyö joukkueiden välillä on sujuvaa.

- Monet edustuksen ja B-junioreiden pelaajista käyvät yhteisissä akatemian aamuharjoituksissa (Rovaniemi Football Academy – RFA) ja tulevat siellä tutuiksi. Yksi tavoite luonnollisesti on valmistaa pelaajia aikuisten peleihin.

Pitkän talven ja hallikauden jälkeen SM-karsintasarjan toisen kierroksen avauspeli Ilvestä vastaan päästään pelaamaan ulko-olosuhteissa Keskuskentällä. Ensimmäinen kohtaaminen päättyi vieraissa RoPS:n 1-2 voittoon ja tiukkaa peliä Vatanen odottaa myös tällä kertaa.

- Ilves on parantanut peliään koko kevään ajan ja kyseessä on laadukas joukkue ja seura, jossa tehdään hyvää juniorityötä. Mielenkiintoista nähdä, miten vaikuttaa siirtyminen Ounashallin uudelta tekonurmelta Keskuskentälle. Viikko on ehditty ulkona treenata ja toivotaan, että harjoitellut asiat näkyvät myös pelissä.

P17 SM-karsintasarjan ottelu RoPS - Ilves lauantaina 15.4.2023 klo 12:00 Keskuskentällä

 

La 15.4. Keskuskentällä myös RoPS Miesten edustusjoukkueen harjoituspeli RoPS - RoPo klo 17:30

Luettu 1055 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi