keskiviikko, 03 marraskuu 2021 23:38

RoPS ja AC Oulu tarjoilivat kauden kiivaimman jännitysnäytelmän. RoPS johtoasemassa seuraavaan näytökseen.

(2 ääntä)
Nino Roffelsen tuulettaa RoPS:n voitto-osumaa. Nino Roffelsen tuulettaa RoPS:n voitto-osumaa. Kuva: Arno Hämäläinen

Rovaniemen Palloseura osoitti jälleen äärimmäistä venymiskykyä noustessaan 0-1 tappioasemasta 2-1 voittoon AC Oulua vastaan. RoPS:n maaleista vastasivat Simo Roiha sekä Nino Roffelsen.

Keskuskentälle pakkautunut kauden ennätysyleisö sai vastinetta jokaiselle eurolle. Veikkausliigan nousukarsintojen ensimmäisestä osaottelusta povataan usein tarkkaa ja vähämaalista.

RoPS ja AC Oulu osoittivat, että otteluun voidaan laatia myös rohkeampi pelisuunnitelma.

- Selkeästi oli maalinälkää molemmilla, RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila näki ottelun ilmeen.

- Mutta tuskin kumpikaan joukkue varsinaisesti yllätti toisiaan, vaan nojasivat omiin perussuunnitelmiinsa.

RoPS:n lähtö otteluun oli terävä. Jo minuutin jälkeen Srdjan Vujaklijaa haettiin maalin edestä ja Simo Roiha oli lähellä paluupalloa.

Avausmaali olisi voitu merkitä myös Luka Kuittiselle, joka pääsi puskemaan erinomaiselta paikalta Nino Roffelsenin kulmapotkuun.

- Meidän on oltava tyytyväisiä siihen, miten saimme luotua maalipaikkoja hyvältäkin sektorilta, Mannila kehui.

- Ja tietenkin Miikka Mujuselta toisen rangaistuspotkun torjuminen oli arvokas. Se loi uskoa.

Kylmää kyytiä RoPS:lle tuli puolen tunnin kohdalla. Dennis Salanovicin vedon nähtiin osuneen RoPS-puolustajan käteen. Salanovic itse siirsi vieraat rangaistuspilkulta johtoon.

RoPS kuittasi neljä minuuttia myöhemmin. Rodrigon pitkä vapaapotku puolesta kentästä löysi Simo Roihan ACO:n puolustuslinjan keskeltä. Roiha otti haltuun ja laukoi takakulmaan.

Toisen jakson alussa AC Oululla oli etsikkoaikansa tehdä RoPS:n illasta synkän.

Paine RoPS:n päädyssä oli ajoittain kova. Jopa niin kova, että Dennis Salanovicia jouduttiin rikkomaan rangaistusalueen sisään.

Tällä kertaa RoPS:n maalivahti Miikka Mujunen osasi lukea tilanteen erinomaisesti. Salanovic ampui samaan kohtaan kuin ensimmäisellä kerrallaan, mutta nyt Mujunen pelasti isännät näyttävällä jalkatorjunnalla.

- AC Oulu on laadukas joukkue, Mannila myönsi.

- He saivat meidät välillä ahtaalle ja jouduimme puolustamaan syvältä. Mutta silti, vaikka muutamissa tilanteissa oli enemmän haasteita, selvitimme ne hyvin.

RoPS joutui suorittamaan kaksi pakottavaa vaihtoa. Tuomas Kaukua loukkaantui toisella jaksolla oltuaan kentällä vain minuutin. Hiukan myöhemmin kentän joutui jättämään Otto Kemppainen.

Kemppaisen tilalle vaihdettu Didis Lutumba-Pitah oli lopulta yksi voiton arkkitehdeistä.

Lutumba-Pitah pääsi itsekin yrittämään, mutta varsinainen ratkaisu oli Lutumba-Pitahin oivaltava syöttö Nino Roffelsenille ottelun viidennellä lisäajan minuutilla.

Ottelun parhaana palkittu Jussi Niska murtautui jälleen vasemmalta ja keskitti. Lutumba-Pitah jatkoi Nino Roffelsenille.

Roffelsenin veto ei ollut illan kovin, mutta se oli illan tarkin. Pallo lipui tolpan kautta sisään ohi AC Oulun maalivahti Juhani Pennasen.

Katsomo repesi riemusta ja joukkue juhli, mutta Mikko Mannila oli ottelun jälkeen hyvin rauhallinen – jopa vakava.

- Mitään emme ole vielä voittaneet. Mikään ei ole ratkennut, RoPS:n päävalmentaja korosti.

- Moneen asiaan meidän on syytä olla tyytyväinen, mutta samalla oltava kriittinen siitä, mitä pelin aikana tapahtui. Olemme vasta puolivälissä.

Veikkausliigan kauden 2022 nousijajoukkue ratkeaa ensi sunnuntaina Raatin stadionilla Oulussa.

- Raju taistelu tulee, Mannila tiivisti asetelmat.

- Sarjapaikoista tapellaan ja kaikki ratkeaa nyt yhdessä ottelussa. Jotta unelma saavutetaan, meidän täytyy edelleen onnistua todella kollektiivisesti.

Ratkaiseva nousukarsintaottelu AC Oulu vastaan RoPS Raatin stadionilla sunnuntaina 7.11. kello 16.00. Nousukarsintaotteluissa on edelleen käytössä vierasmaalisääntö.

RoPS- AC Oulu 2-1 (1-1)

31' 0-1 Dennis Salanovic
35' 1-1 Simo Roiha
90+5' 2-1 Nino Roffelsen