ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 30 kesäkuu 2007 14:21

RoPS aloittaa kotipelien putken topparipulassa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura palaa juhannustauolta tositoimiin sunnuntaina kohtaamalla sarjanousija Kokkolan GBK:n. Ottelu alkaa Keskuskentällä klo 18.30.

GBK-ottelu avaa samalla RoPSin keskikesän kotiotteluputken. RoPS pelaa heinä-elokuussa kymmenen Ykkösen sarjapeliä ja niistä peräti kahdeksan on kotiotteluita. Kotiaherruksen keskeyttää vain kaksi bussimatkaa Savo-Karjalaan Jipon (8.7.) ja KuPSin (26.8.) vieraiksi.

RoPSin alkukausi ei ole mennyt ihan odotusten mukaisesti, vaikka pelillisesti rovaniemeläiset ovat olleet jokaisessa ottelussa hyvin mukana.

Tehottomuus on ollut kuitenkin helmasyntinä eritoten tappiollisissa cupin ottelussa Jippoa vastaan ja paikallispelissä Torniossa. RoPS hävisi molemmat 1-2 -lukemin, vaikka varsinkin Torniosta olisi tapahtumisen valossa pitänyt ottaa kristallinkirkas voitto.

Juhannuslomalle RoPS pääsi kuitenkin voittovireessä, kun TPV kaatui Tampereella 2-1. Voitto piti samalla RoPSin kohtuullisen hyvissä tarkkailuasemissa kärkeen nähden. KuPSin piikkipaikkaan on eroa vain kuusi pistettä.

RoPS on pelannut sarjassa vasta kaksi kotiottelua, jotka molemmat päättyivät maalittomaan tasapeliin. Selvää on, että tasapelitahdilla ei kärkisijoja tavoitella.

Maalihanat on väänettävä kunnolla auki ja vaativalle kotiyleisölle on jo korkea aika tarjoilla voitokasta peliä. Kotipeliputkeen kohdistuu siis paineita riittävästi.

Kun kausi kääntyy syksyn myötä loppusuoralle, niin RoPSin on parempi olla vähintään kärkikolmikossa ja varsin pienellä piste-erolla sarjajohtajaan. Tähän päästäkseen kotipeliputkesta pitäisi napata vähintään kuusi voittoa eikä tappioita kärsi tulla lainkaan.

RoPS-leirissä tilanne tiedetään hyvin, mutta ylimääräisiä paineita ei voitto-odotusten edellä oteta. Kokemusta löytyy riittävästi vaikeammistakin paikoista. Joukkue on harjoitellut tiiviisti viikon kestäneen juhannusloman jatkeeksi ja joukkue odottaa pelien jatkumista levollisin mielin.

Verkot vesillä siirtomarkkinoilla

Täysin terveenä RoPS ei pääse kokkolalaisten kimppuun. Valmentaja Kari Virtasta huolettaa varsinkin topparitilanne, sillä sivussa ovat Jari Gröhn, Abeiku Junior Adams ja George Chilufya. Gröhnillä ja Adamsilla on jalkavaivoja ja Chilufyan juhannusloma Sambiassa venähti odotettua pidemmäksi viisumivaikeuksien vuoksi.

Pieni kysymysmerkki on myös Antti Peuran pelikunto, vaikka mies onkin jo harjoitellut tämän viikon.

RoPSin vammakierre ei ole mitenkään huolestuttava, mutta siitä huolimatta seuran johto on kartoittanut pelaajakenttää mahdollisten vahvistusten varalta. Siirtoikkuna avautuu viikonvaihteessa.

Toimitusjohtaja Jouko Kiistala vahvistaa, että joitain hankintoja saattaa mahdollisesti tulla, mutta ei lähde sen tarkemmin erittelemään, mille pelipaikoille miehiä ollaan hakemassa.

© 2007 Lapin Kansa

Luettu 396 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227