ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 22 touko 2010 16:24

Otteluennakko: Haastavatko PK:n kärkimiehet RoPSin?

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Ykkösen ottelu RoPS-PK-35 Vantaa Keskuskentällä sunnuntaina kello 18.30.
1) Asetelma?
2) Seuraa näitä!
3) Poissaolot?
4) Arvio?

1) RoPS voitti hienosti kaksi vieraspeliä ja jyrää sarjan kärjessä. PK-35 on Ykkösen kärkikaartin vakiokalustoa. Joukkue tulee Rovaniemelle puolustusvoittoisesti, hakee ratkaisua vastaiskuilla, ja RoPS joutuu murtamaan lukkopuolustusta.

2) John Allen on kokeillut useita ryhmitys- ja kokoonpanovaihtoehtoja. On kuitenkin tärkeää löytää toimivin ryhmitys, ja pelaajille oikeat roolit. Avauskokoonpanon paikoista on kilpailua, ja RoPSin vaihtopenkille jää pelaajia, jotka voivat ratkoa pelejä ja mahdollistavat taktiikkamuutokset. Hyvä esimerkki laadukkaasta pelaajamateriaalista on huipputoppari Stephen Kunda, joka on pelannut vahvasti keskikentän pohjalla.

RoPSin pelaajamateriaalissa on kaikesta huolimatta riskinsä. Arto Vikman on yhdestä päästetystä sarjaottelumaalista huolimatta kokematon veskari, eikä hänelle ole edes varamiestä penkillä. Myöskään yhden kärjen taktiikkaan ei tällä hetkellä ole hyökkääjää, joka hakisi riittävästi palloa ja rytmittäisi hyökkäyksiä.

PK:n hyökkäyspeli on tökkinyt, vaikka sen kärkimiesosasto on sarjan eliittiä. Väkivahva Daniel on tehnyt vakuuttavaa jälkeä sekä liigassa että Ykkösessä. Tykistöön kuuluu edelleen vanha sotaratsu Petteri Kaijasilta, johon sopii klisee "maalintekijä Jumalan armosta". Joukkueesta löytyvät lisäksi kokeneet Vesa Kosonen ja Petteri Paajanen sekä lupaava Niko Haiko.

3) RoPSin Mika Huuhtanen on polvileikkauksen jälkeen sivussa 1-2 kuukautta. Godfrey Chibangan pelaaminen on epävarmaa nivusvaivan takia.

4) RoPSille niukka voitto vähämaalisessa ottelussa.

Markku Saukko
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 1356 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227