ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 08 elokuu 2015 12:19

Tasapeli olisi torjuntavoitto vaikeassa rintamatilanteessa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli? RoPS – FC Lahti, Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä sunnuntaina 9.8. klo 16.00

Asetelma? Varamiehisen RoPSin tappiottomien otteluiden putki päättyi Kuopiossa. Tähän tärkeään Lahti-otteluun kotijoukkue joutuu myös vaikeassa asetelmassa, sillä Obilorin lisäksi tärkeä Mosa Yaghoubi on pelikiellossa. Helpotusta vastaavasti tuo Janne Sakselan toipuminen pelikuntoon.

Viime kauden pronssimitalisti Lahti alisuoritti rankasti alkukauden. Päävalmentaja Toni Korkeakunnas yritti ajaa sisään voimakkaammin pallonhallintaan nojaavaa pelitapaa huonoin tuloksin. Paluu suoraviivaiseen hyökkäyspeliin ja puolustusvoittoiseen tulospalloon on tuonut tulosta. ”Mustat Kuhnurit” voitti kolme peliä putkeen, mutta jäi sunnuntaina tasuriin ison osan ottelusta vajaalla pelanneen Jaron isäntänä.

Ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin ennakkoasetelma on se, ettei RoPS ole kotiottelussaan selkeä suosikki. RoPSin rintamatilanne on sen verran vaikea, että tasapeli olisi hyvä tulos ja torjuntavoitto. Toki kahden miehen, vaikkakin poikkeuksellisen tärkeän, puuttumisen merkitystä ei pidä liioitella. Jos koko nippu onnistuu hyvin ja välttää pahat virheet voi kolme pistettä aivan hyvin jäädä ”Keskarille.”

Seuraa näitä!

Tilastojen mukaan RoPS on vetänyt kauden tähän asti Veikkausliigan ylivoimaisesti kapeimmalla ringillä, eli 11 eniten pelanneen RoPS-pelaajan minuutit ovat suurimmat koko sarjassa. RoPSin ykkösnyrkki onkin todella kova, ja joukkue on välttänyt loukkaantumiset kauden aikana. Pelikiellot ovat rasittaneet ryhmää vasta viime kierroksilla. Korttitilanne on kuitenkin sellainen, että vähemmän pelanneet joutuvat lähiaikoina kantamaan isoa vastuuta. Vaihtopenkin taso putoaa ihanneavauskokoonpanoon verrattuna selvästi. Esimerkiksi hyökkääjäkalusto on täysin Aleksandr ”Boris” Kokon varassa. Maalikuninkuutta jahtaava kanuuna on tehnyt 12 joukkueen 26 maalista.

Muut pääosin kärkipelaajiksi laskettavat ovat liian kaukana ”Boriksen” tasosta. Simo Roiha on kelpo vaihtopelaaja liigaan, mutta hän on osunut vain kerran, kuten myös Michael Ibiyomi, joka on vielä täysin raakile ja kaukana liigatasosta. Yhden maalin teki myös jo luiskaan heitetty Vilim Posinkovic. Siirtoikkunan aikana apuvoimia tulee, mutta nyt katse vähemmän pelanneiden suorituksiin.

Tomer Chencinski on kuntouttanut itsensä nopeasti takaisin pelikuntoon vaikean loukkaantumisen jälkeen. Veskari pelasi jo keskiviikkona upean ottelun Santa Clausin paidassa OPSia vastaan. Todennäköisesti huippuvahti on jo vaihtopenkillä.

Onko tuore hankinta Will John jo kokoonpanossa?

Oho! RoPSin pelaajista peräti viisi on varoituksen päässä pelikiellosta. Jos mukaan lasketaan parhaillaan pelikieltoa sovittava Obilor, nousee määrä kuuteen.

Poissaolot? RoPSin Obilor ja Mosa ovat pelikiellossa. Lahden Mikko Kuninkaan pelaaminen on epävarmaa.

Arvio? Lahti pelaa varovaisesti oman pään kautta ja pyrkii kuolettaviin iskuihin vastahyökkäysten ja erikoistilanteiden kautta. RoPS lienee myös totuttua varovaisempi, sillä puolustuslinja ei ole oma itsensä ilman ”Obia.” Tasapeli on lähellä.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 858 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227