ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 02 touko 2018 20:33

Jatkuuko RoPS:n maaginen kevätvire? - Sarjanousija FC Honka saapuu Napapiirille

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Jatkuuko RoPS:n maaginen kevätvire? - Sarjanousija FC Honka saapuu Napapiirille Kuva: Oona Sarajärvi

Veikkausliiga jatkuu neljän päivän tauon jälkeen jälleen huomenna torstaina. Napapiirille Rovaniemen Palloseuran vieraaksi saapuu sarjanousija FC Honka. Ottelu alkaa kello 18.30. Portit avautuvat jo kello 17.30. Ennakkoliput ovat myynnissä RoPS:n Bingolla, Rovaniemen Prismassa sekä netissä www.ticketmaster.fi/rops

RoPS on tällä hetkellä Veikkausliigan seuratuin joukkue. Huhtikuun aikana RoPS rikkoi paitsi seuraennätykset kaikkien aikojen parhaana kauden aloituksena, mutta myös koko Veikkausliigan rajapaalut alkavat murtumaan.

Antonio Regueron vartioima maali on pysynyt puhtaana nyt jo kuuden ottelun ajan - eli täydet 540 minuuttia. Edellinen kauden alun nollaputkiennätys oli HJK:n 457 minuuttia vuodelta 2001.

Menestys palkittiin myös Veikkausliigan toimesta. Huhtikuun joukkueeseen nostettiin peräti kuusi RoPS-pelaajaa - Antonio Reguero, Juho Hyvärinen, Leo Väisänen, Taye Taiwo sekä tuhokaksikko Lassi Lappalainen ja Lucas Lingman.

Veikkausliigan kuukauden valmentajaksi valittiin itseoikeutetusti RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela.

Huomista vastustajaa FC Honkaa RoPS:n saamat maininnat tuskin suuremmin kiinnostavat. FC Honka kulkee sarjassa edelleen voitoitta, mutta toisaalta Espoon Tapiolasta saapuva joukkue on hävinnytkin ainoastaan yhden ottelun. 

- Honka on hyvin organisoitu kokonaisuus, joka haluaa pitää palloa ja tekee sen itse asiassa varsin hyvin, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela varoittaa.

- Tuloksellisesti heidän alkukautensa ei ole ollut toivotun kaltainen, mutta silti jokaisessa pelissä he ovat kyenneet viemään ottelua.

Toni Koskelalla on varsin läheinen yhteys FC Honkaan. Espoolaisten päävalmentaja Vesa Vasara on paitsi Koskelan vanhoja pelikavereita, he myös valmensivat HJK:ssa usean kauden ajan.

- Varmaan kaksi ja puoli vuotta vietimme yhdessä Telia 5G -areenan alakerrassa, Koskela muistelee.

- Sieltä varmasti juontuu, kuinka meidän ajatusmaailmassa on aika paljon yhtenäisyyksiä. Siinä, miten halutaan pelata ja millaisia isoja periaatteita joukkueella on. Honka muistuttaa pelillisesti aika paljon RoPS:a.

Vierasjoukkueen terveystilanne aiheuttanee Vesa Vasaralle mietittävää. Espoolaisilta poissa ovat mm. Javi Hervas, Duarte Tammilehto sekä kärkihyökkääjä Masar Ömer.

Rovaniemen Palloseuran tilanne on alkukauden ruuhkaan nähden kohtalaisen hyvä. Varmuudella sivussa on ainoastaan Juuso Hämäläinen, mutta hänkin on jo harjoitellut kevyesti joukkueen mukana.

RoPS edelliset 3 ottelua

22.4.2018 RoPS - PS Kemi 3 - 0
25.4.2018 RoPS - FC Lahti 2 - 0
28.4.2018 TPS - RoPS 0 - 0

FC Honka edelliset 3 ottelua

15.4.2018 FC Honka - FC Lahti 0 - 0
21.4.2018 SJK - FC Honka 2 - 0
8.4.2018 FC Honka - FC Inter 2 - 2

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 1968 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227