ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 06 touko 2019 20:37

RoPS kohtaa Veritas-stadionilla vahvaa virettä osoittavan FC Interin.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)
RoPS kohtaa Veritas-stadionilla vahvaa virettä osoittavan FC Interin. Oona Sarajärvi

Veikkausliigassa tasapistein ja tasamäärin otteluita pelanneet Rovaniemen Palloseura ja FC Inter Turku kohtaavat huomenna Turun Veritas Stadionilla. Ottelu alkaa kello 18.30. Rovaniemellä kisakatsomot löytyvät Feel Vegasista sekä uudesta Hattrick Sports Barista. Kaikki kierroksen kertoimet löytyvät osoitteesta www.rops.fi/veikkaus

Tasan viikko takaperin FC Inter järjesti yhden tämän Veikkausliigakevään suurimmista yllätyksistä kaatamalla kotonaan Helsingin Jalkapalloklubin. Hallitseva mestari HJK joutui nöyrtymään peräti lukemin 4-1.

Inter pääsi pelaamaan suurimman osan ottelusta ylivoimalla, mutta siitäkin huolimatta suoritus oli vahva. Voitto oli ailahtelevasti kautensa aloittaneille turkulaisille erittäin tärkeä.

HJK:ta vastaan Interin sankarina kunnostautui vanha konkari Timo Furuholm. Kauden 2011 maalikuningas on kuntoon päästyään edelleen Veikkausliigan vaarallisimpia viimeistelijöitä.

Tosin pelkästään Furuholmin varaan ei Interin tehot nojaa. Turkulaisten uutena valmentajana aloittaneella Jose Riveirolla on käytössään laadukas kokoonpano, josta kirkkaimpana tähtenä nousee esiin slovenialaishyökkääjä Filip Valenčič.

- Inter haluaa selkeästi noudattaa samankaltaista pelifilosofiaa kuin mekin, eli päästä vastustajan muodon sisälle sekä linjojen väliin, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela kuvailee.

- He ovat hyvin organisoitu joukkue, jossa on Valencicin kaltaisia huippuyksilöitä, jotka pystyvät voittamaan otteluita omilla suorituksillaan. Se antaa meille taas erilaisen haasteen puolustussuuntaan.

Interin tapaan myös RoPS onnistui edellisessä ottelussaan nappaamaan arvokkaan kotivoiton. Sarjanousija Helsingin IFK laittoi kunniakkaasti vastaan, mutta joutui taipumaan rovaniemeläisyleisön edessä Tommi Jäntin maalilla 1-0.

Voiton myötä myös RoPS paranteli sarjasijoitustaan usealla pykälällä, mutta tässä vaiheessa kautta sarjataulukon tulkitseminen on liki mahdotonta. Joukkueet ovat pelanneet hyvin eri määrän otteluita, ja pelit ovat menneet ristiin. Kunnollista marssijärjestystä joukkueiden välille ei ole vielä muodostunut.

Pisteiden lisäksi RoPS:n voiton arvoa korotti joukkueen hyvä pelillinen suoritus.

- Voitto oli henkisesti tärkeä. Meillä on nuori joukkue, jossa on loistava mahdollisuus, mutta samalla täytyy muistaa, että kehitys vaatii aikaa, Koskela sanoo.

- Tärkeintä on, että pelimme menee eteenpäin. Kun pelaamme joukkueena paremmin, silloin jokainen yksilökin näyttää paremmalta.

Huominen FC Inter - RoPS pelataan luonnonnurmella, mutta hyväkuntoisella Veritas Stadionilla se ei aiheuta ylimääräisiä ongelmia. RoPS:n kokoonpanosta puuttuvat Sergio Llamas sekä Tarik Kada. Molempien kohdalla odotusarvo on, että he olisivat kokoonpanossa jo ensi sunnuntain Ilves-ottelussa. Aleksandr Kokko loukkasi jalkaansa harjoituksissa, eikä ole Turkuun matkaavan joukkueen mukana.

Luettu 2007 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227