ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 28 huhtikuu 2021 20:31

Kauden kenraali torstaina – RoPS kohtaa Keskuskentällä KPV:n

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(3 ääntä)

Kokkolan Pallo-Veikot saapuvat huomenna torstaina Rovaniemelle kevätkauden viimeiseen harjoituspeliin. Ottelu Keskuskentällä alkaa kello 16.00. Peli näytetään suorana RoPS:n Youtube-kanavalla.

RoPS on kohdannut KPV:n jo kertaalleen Suomen Cupin alkulohkon päätöskierroksella. Oulun Garam Masala Areenalla RoPS punnersi jatkopaikan kannalta ratkaisevan 2-1 voiton aivan ottelun päätössekunneilla.

Pelistä jäi erityisesti mieleen Jussi Niskan esityö Didis Lutumba-Pitahin voitto-osumaan. Niska oli vahvasti mukana myös Elmeri Hirvosen 1-1 tasoituksessa.

Helmikuun jälkeen KPV on urakoinut ahkerasti harjoitusotteluiden parissa. Pallo-Veikot saivat kylmää kyytiä Veikkausliigan SJK:lta, AC Oululta sekä Kuopion Palloseuralta, mutta ottivat voitot Kakkosen C-lohkon GBK:lta sekä SJK:n Akatemialta.

Myös pelaajarintamalla on käynyt sutinaa. Kokkolalaisten mielenkiintoisin hankinta lienee hyökkääjä Dominique Malonga.

Yli kolmekymppisen ranskankongolaisen viimeisimmät vuodet ovat olleet repaleisia, mutta taustalla on kuitenkin 75 ottelua Italian Serie B:ssä sekä yli 40 ottelua Serie A:ssa ja Englannin Mestaruussarjassa.

Rovaniemen Palloseura on saanut alleen kokolailla ehjän harjoituskauden ennen pian alkavaa Ykkösen sarjakautta.

Ottelutahti on ollut tiivis, mutta se on ollut harkittua. Pelaajien on oltava valmiina tärkeimmällä hetkellä yhdeksäntenä päivänä toukokuuta.

- Meidän kautemme alkaa kolmella ottelulla kahdeksan päivän sisään. On selvää, ettemme voi vetää sitä yhdellätoista pelaajalla, RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila muistuttaa.

- Olemme harjoituskuorman kanssa lähellä pelikauden rytmiä. Harjoittelemme rivakasti ja intensiivisesti, mutta mietimme samalla todella tarkkaan pelipäivää edeltävien päivien toimet.

Harjoitusotteluissa RoPS on peluuttanut laajaa pelaajarinkiä. Huomennakin Mannilalla on käytössään kaikki paitsi Jonathan Vervoort sekä Elmeri Hirvonen.

Vervoortin kohdalla tilannetta tarkkaillaan käytännössä päivä kerrallaan, mutta Hirvosen kohdalla edessä lienee vielä noin kuukauden tauko.

Muuten miehistö alkaa olemaan viritetty sarjaan. Sen aistii harjoituksissa sekä pukukopissa.

- Meillä on sellainen pelaajaryhmä, ettei minua huimaa laittaa heistä ketään kentälle. Heistä jokainen on taatusti riittävä tähän sarjaan, Mannila kehuu.

- Kun sarjan alku konkretisoituu, näkyy selvästi, että nyt tapellaan avauksen paikoista. Tulee hetkiä, jolloin pelaajallakin on niin sanotusti lentokeli. Ne hetket meidän valmentajienkin täytyy aistia ja löytää kentälle aina ne kuumimmat kaverit.

Pelillisesti Mannila haluaa nähdä huomenna huolellisempaa pallollista pelaamista. Tasapeli 0-0 FF Jaroa vastaan jätti osaltaan tyhjäksi erityisesti maalipaikkojen osalta.

- Olemme käyneet lävitse meidän pallollista pelaamista ihan avaamisesta siihen kun olemme ylempänä, Mannila sanoo.

- Maalinteko on jalkapallossa vaikein osuus lähestulkoon jokaiselle joukkueelle, emmekä me ole poikkeus. Meillä ei ole kentällä ylivertaisuutta yksittäisen pelaajan muodossa, vaan meidänkin kohdalla kollektiivi ratkaisee.

Kauden viimeinen harjoitusottelu RoPS – KPV huomenna torstaina Rovaniemen Keskuskentällä kello 16.00. Pelit käydään vielä toistaiseksi ilman yleisöä, mutta ottelu näytetään suorana RoPS:n Youtube-kanavalla.

Luettu 1857 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309