Uutiset

Miehet

lauantai, 03 heinäkuu 2021 17:57

RoPS kohtaa kuumassa kamppailussa Pietarsaaren FF Jaron.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)
RoPS kohtaa kuumassa kamppailussa Pietarsaaren FF Jaron. Kuva: Julius Pitkäaho

Rovaniemen Palloseura kohtaa huomenna sunnuntaina Ykkösen sarjakärjen FF Jaron. Ottelu Keskuskentällä alkaa kello 18.30. Ennakkolippuja myyvät Rovaniemen Prisma sekä netissä lippu.fi. Prismasta S-Etukortilla aikuisten lippu 11.50 €.

FF Jaro – Pietarsaaren Ruostumattomat – tippuivat kauden 2015 päätteeksi pitkän rupeaman jälkeen Veikkausliigasta takaisin Ykköseen.

Vaikka kyse on pohjanmaalaisjoukkueesta, Jaro ei ole suurielkeisesti rummuttanut uudesta noususta. Tulokset sen sijaan puhuvat sen puolesta, että Pietarsaaressa on halua palata takaisin Veikkausliigaan.

Kahdella edellisellä kaudella Jaro päätyi Ykkösessä sijalle kolme eli pykälän alle karsijan paikasta. Nyt Jimmy Warghin alaisuudessa Jaro pitelee Ykkösen kärkisijaa.

Sarja tosin on tasainen. Vaikka RoPS on seitsemän sijaa alempana, on eroa Jaroon vaivaiset viisi pistettä.

- Haaste tulee olemaan meille iso. Toki tämä on pienten marginaalien sarja, ja pienten marginaalien peli tulee olemaan huomennakin, RoPS:n päävalmentaja Mikkko Mannila arvioi ennakkoon.

- Kaivatun voiton eteen meidän on oltava teräviä molemmissa bokseissa. Työnteon täytyy tulla ensin. Kaikki elementit, jotka haluamme toteuttaa, on näyttävä myös kentällä. Ei ole muita vaihtoehtoja.

Aivan sattumalta Jaro ei keiku sarjakärjessä. Kyseessä on kokenut joukkue, jonka materiaali tukee Jimmy Warghin pelitapaa.

Mukana on kovia ulkomaalaisvahvistuksia kuten Veikkausliigassa esiintyneet keskikentän Toró sekä hyökkääjä Macauley Chrisantus. Kotimaisista nimistä monille tuttuja ovat ainakin kapteeni Johan Brunell sekä keskikentän Patrick Byskata – molemmat jo yli kolmekymppisiä ex-Veikkausliigapelaajia hekin.

- Jaro on suoraviivaisempi joukkue kuin moni muu tässä sarjassa. He eivät tietoisesti halua luoda pallonhallintajaksoja, RoPS-luotsi Mannila kuvailee huomista vastustajaansa.

- Se ei tarkoita, että Jaro heittelisi pelkkiä kaaripalloja, vaan kyllä he pelaavat myös maata pitkin. Mutta hyökätessä he haluavat mennä dynaamisesti eteenpäin.

Oman miehistönsä osalta Mannila valmennustiimeineen joutuu jälleen ratkomaan useammankin ongelma. Poissaoloja on tällä hetkellä paljon, mutta vielä lauantaina kapteeni Jonathan Vervoortin osalta paluu vaikuttaisi mahdolliselta.

Rinki tulee olemaan kapea, mutta jo edellisessä KPV-ottelussa nuoremmat pelaajat osoittivat, että pystyvät kantamaan vastuuta.

- Tällaiset ottelut antavat hyvää pohjaa, Mannila toteaa.

- Jos haluaa tehdä jalkapallosta itselleen varteenotettavan ammatin, erilaisista rooleista on selvittävä ja opittava. Meidän nuoret pelaajat ovat osoittaneet, että he siihen myös pystyvät.

Rovaniemen Palloseura kohtaa Pietarsaaren FF Jaron huomenna sunnuntaina. Ottelu Keskuskentällä alkaa kello 18.30. LSHP:n alueella ei kesän alusta alkaen ole enää ollut yleisörajoituksia, joten seura- ja kausikorteilla voi tulla otteluun normaaliin tapaan.

RoPS 5 edellistä ottelua

30.5. RoPS - Gnistan 1-2 (0-1)
6.6. RoPS - EIF 0-0 (0-0)
13.6. RoPS - TPS 0-1 (0-1)
22.6. VPS - RoPS 2-2 (0-1)
30.6. KPV - RoPS 1-1 (0-1)

FF Jaro 5 edellistä ottelua

23.5. FF Jaro - VPS 1-1 (1-1)
29.5. KPV - FF Jaro 0-2 (0-1)
6.6. FF Jaro - Gnistan 2-2 (0-1)
13.6. JIPPO - FF Jaro 0-2 (0-0)
20.6. FF Jaro - PK-35 1-1 (0-0)

Luettu 1629 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi