Uutiset

Miehet

perjantai, 13 elokuu 2021 16:32

RoPS:lla edessä kova haaste. Vahvistunut HJK Klubi 04 saapuu Napapiirille.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS:lla edessä kova haaste. Vahvistunut HJK Klubi 04 saapuu Napapiirille. Kuva: Arno Hämäläinen

Rovaniemen Palloseura ja HJK Klubi 04 kohtaavat huomenna lauantaina ensimmäistä kertaa tälle kaudelle. Ottelu Rovaniemen Keskuskentällä alkaa kello 17.00. Portit avautuvat kello 16.00. Otteluisäntänä toimii Simerock.

Huomisessa RoPS:n ja Klubi 04:n välisessä kohtaamisessa on mukana monellakin tapaa enemmän tunnetta kuin ns. normaalissa sarjaottelussa.

Vaikka kyseessä ei ole paikallisottelu, omaavat RoPS ja HJK pitkän yhteisen sarjahistorian. Tällä kertaa Napapiirille ei tosin saavu se ”Iso paha HJK” vaan ns. Pikku-Klubi eli HJK:n akatemiajoukkue Klubi 04.

Siltikin joukkueiden välillä on vahvoja kytköksiä eikä vähiten RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannilan kautta, joka toimi vielä vuosi sitten Klubi 04:n valmennusjohdossa.

- Onhan tällaisessa ottelussa erilainen virinä, Mannila myöntää.

- Klubi 04 on edelleen täynnä tuttuja pelaajia sekä taustoja, vanhoja kollegoja. Mutta varsinaisen pelipäivän tullen ei niillä asioilla ole sen isompaa merkitystä.

Perinteisesti akatemiajoukkueiden taival Miesten Ykkösessä on ollut ohdakkeinen. Sen on saanut todistaa Veikkausliigan organisaatioista SJK sekä pariin otteeseen myös Klubi 04.

Tälläkään kaudella suoraan sarjataulukosta katsoen Klubi 04:n tilanne ei näytä vahvalta. Joukkue on sijalla kaksitoista eli viimeisenä.

Sijoitus ei kuitenkaan kerro kaikkea. HJK:n organisaatiossa on tehty vahvoja panostuksia sen suhteen, että Klubi 04 säilyy Ykkösessä.

Joukkue vahvistui siirtoikkunan aikana mm. Veikkausliigassa meritoituneella Baba Mensahilla sekä kahdella mielenkiintoisella nuoremmalla hankinnalla parikymppisillä Taddeus Nkengillä sekä Marcello Beukerilla.

Tarvittaessa apuja on haettu Veikkausliigajoukkueenkin puolelta. Esimerkiksi Markus Halsti sekä kokenut Sebastian Dahlström ovat käyneet hakemassa minuutteja Ykkösessä.

- Se kertoo siitä, kuinka tosissaan HJK on Klubi 04:n suhteen, Mannila huomauttaa.

Edellisellä kierroksella Klubi 04 katkaisikin neljän ottelun tappiokierteensä 4-0 kotivoitolla Musan Salamasta.

- Se oli kenties yksi vakuuttavimmista voitoista yhdeltäkään joukkueelta tällä kaudella, RoPS-valmentaja varoittaa.

- Kannattaa huomata, kuinka sitä edellisessäkin ottelussa PK-35:tta vastaan he pelasivat suurimman osan vajaalla ja olivat silti tulla tasoihin. Klubi 04 on todella vaarallinen joukkue tällä hetkellä.

Mutta vaarallisessa vireessä on myös kotijoukkue Rovaniemen Palloseura.

RoPS on tällä hetkellä sarjan kärkijoukkue. Vaikka otteluita onkin erimäärä pelattuna, on RoPS kuitenkin ollut heinä-elokuun aikana tuloksellisesti joukkueista sarjan kovakuntoisin.

Huomisen vastustajan pitäisi sopia Rovaniemen Palloseuralle. Kaikkien ennakko-odotusten mukaan tiedossa on laadukas ottelu kahden pelaamaan pyrkivän joukkueen kesken.

- Odotan näkeväni, kuinka kaksi pallollisesti vahvaa joukkuetta ottavat rehdisti mittaa toisistaan, RoPS:n päävalmentaja Mannila toivoo.

- Vastakkain ovat varmastikin kaksi sarjan nuorinta joukkuetta, joilla molemmilla on selkeät pelitavat.

Kokoonpanon suhteen RoPS:lla ei ole uutta kerrottavaa. Edellisellä kierroksella pelikiellossa olleet Simo Roiha sekä Nino Roffelsen ovat kuitenkin käytettävissä.

- Kokoonpanon suhteen on haasteita, mutta edellinen harjoitusviikko kentällä oli todella hyvä. Poikien energiatasot on saatu palautettua, Mannila päättää.

Ennakkoliput RoPS – Klubi 04 -otteluun ovat myynnissä Rovaniemen Prismassa (S-Etukortilla 11,50 €), Valkkossa Kävelykadulla sekä netissä www.rops.fi

Otteluisäntänä toimii Simerock. Simerockin pääsylipulla tai rannekkeella 5 euron alennus, jos ostat lippusi Valkkosta tai portilta. Lipunmyynti portilla alkaa tunti ennen ottelun alkua.

RoPS 5 edellistä ottelua

17.7. RoPS - JIPPO 2-0 (1-0)
24.7. PK-35 - RoPS 1-3 (1-3)
28.7. RoPS - MuSa 2-0 (0-0)
1.8. Gnistan - RoPS 1-2 (0-1)
7.8. EIF - RoPS 3-2 (1-2)

HJK Klubi 04 5 edellistä ottelua

17.7. Klubi 04 - FF Jaro 0-1 (0-1)
25.7. MP - Klubi 04 2-0 (2-0)
28.7. Klubi 04 - JIPPO 0-1 (0-0)
2.8. PK-35 - Klubi 04 2-1 (1-0)
7.8. Klubi 04 - MuSa 4-0 (1-0)

Luettu 1520 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi