Uutiset

Miehet

keskiviikko, 18 elokuu 2021 19:17

RoPS hamuaa pisteitä Turusta. Torstaina Kupittaalla vastassa TPS.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(4 ääntä)
RoPS hamuaa pisteitä Turusta. Torstaina Kupittaalla vastassa TPS. Kuva: Arno Hämäläinen

Rovaniemen Palloseura kohtaa huomenna torstaina Ykkösessä viidentenä majailevan kaimaseura Turun Palloseuran. Ottelu Veritas Stadionilla alkaa kello 18.00. Pelin näyttävät suorana Ruutu Urheilu sekä Rovaniemellä Hattrick Sports Bar.

RoPS ja TPS kohtaavat huomenna toistamiseen tälle kaudelle. Kesäkuun puolivälissä Jonatan Johanssonin luotsaama TPS nipisti pisteet Napapiiriltä Albijon Muzacin avausjakson päätösminuutin osumalla.

Siitä tappiosta tosin käynnistyi RoPS:n kahdeksan ottelun mittainen tappioton putki, jonka aikana Rovaniemen ylpeys hilasi itsensä Ykkösen piikkipaikalle.

Vahvasti on viime kierroksilla pelannut myöskin TPS. Sillä on allaan kolmen ottelun voittoputki, ja edellinen tappiokin on heinäkuun ensimmäiseltä viikolta.

- Vastaan tulee todella kompakti ja kokenut joukkue, RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila arvioi.

- TPS on edelleen yksi varteenotettavimpia joukkueita voittamaan koko sarjan. Siirtoikkunan ollessa auki heidän entuudestaan vahva miehistönsä vahvistui vain entisestään.

Heinäkuun aikana TPS haali Veikkausliigasta kolme merkittävää lainapelaajaa.

Hyökkääjä Ilari Mettälä Ilveksestä sekä puolustaja Joonas Sundman ja laitahyökkääjä Serge Atakayi SJK:sta edustavat loppukauden turkulaisia raitapaitoja.

Merkittävin hankinta lienee kuitenkin Kasper Hämäläisen paluu Tsekeistä takaisin kotikaupunkiinsa.

Vaikka ura lienee kääntymässä jo ehtoopuolelle tekevät yli 60 A-maaottelua ja lähemmäs 200 ottelua Puolan pääsarjassa Hämäläisestä yhden Ykkösen nimekkäimmistä ja mielenkiintoisimmista pelaajista.

Raamikas hämäläinen täydentää TPS:n muutenkin fyysistä joukkuetta. Sarjataulukosta pistää silmään, kuinka Johanssonin miehistö on päästänyt kuuteentoista otteluun vain yksitoista maalia.

- Jos heidän maalivahtinsa alkaa olemaan koko joukkueen lyhimpiä pelaajia, se kertoo, että isoa poikaa on huomenna tulossa vastaa, Mannila naurahtaa.

- Heillä on todella vahvoja yksilöitä. TPS on kehittänyt pelaamistaan koko ajan ja saaneet alleen entistä ehjempiä otteluita. Siellä on tällä hetkellä tekemisessä hyvä itseluottamus.

Itseluottamuksen puutteeseen tuskin kaatuu myöskään Rovaniemen Palloseura. Vaikka edellinen vierasottelu Tammisaaressa päätyi maalin tappioon, otti RoPS viime lauantaina kenties kauden vakuuttavimman voittonsa HJK Klubi 04:stä.

Yksi lisämuuttuja huomiselle saattaa tosin olla paluu luonnon nurmelle, mutta sen on Mannilan miehistön huomioinut.

- Tietenkin pelistä tulee eri tyyppinen kuin edellisestä, mutta siihen on vain sopeuduttava nopeasti, RoPS-luotsi sanoo.

- Paljon ratkeaa siihen, miten me onnistumme liikuttamaan palloa. Meidän peli kuitenkin nojaa siihen, että saamme pidettyä pelivälinettä myös itsellämme.

Miehistön osalta RoPS:n lopullinen kokoonpano selvinnee vasta keskiviikkoiltana joukkueen siirtyessä kohti rautatieasemaa. Kesäflunssa kiertää tällä hetkellä joukkueessa, joten aivan kaikki matkaan lähtijät eivät ole vielä otteluennakon aikaan selvillä.

RoPS 5 edellistä ottelua

24.7. PK-35 - RoPS 1-3 (1-3)
28.7. RoPS - MuSa 2-0 (0-0)
1.8. Gnistan - RoPS 1-2 (0-1)
7.8. EIF - RoPS 3-2 (1-2)
14.8. RoPS - HJK Klubi 04 4-1 (1-1)

TPS 5 edellistä ottelua

24.7. FF Jaro - TPS 0-2 (0-1)
30.7. TPS - MP 2-2 (1-1)
3.8. JIPPO - TPS 0-1 (0-0)
7.8. TPS - PK-35 2-1 (1-0)
14.8. MuSa - TPS 0-2 (0-2)

Luettu 1772 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi