Uutiset

Miehet

lauantai, 09 elokuu 2003 03:00

Virkeä veteraani Zhukov palaa keskuskentälle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran tärkeät kotipelit jalkapallon Ykkösessä jatkuvat sunnuntaina kun vieraaksi tulee FC Viikingin Vuosaaresta, Helsingistä.

294429
Ykkösen heinäkuun pelaajaksi valittu Aleksei Zhukov palaa Rovaniemen keskuskentälle parin vuoden paussin jälkeen, nyt FC Viikinkien peliasussa.
Ex-maajoukkuepelaajan Markku Kanervan luotsaama Viikingit on vahva ryhmä, mistä kertoo myös sarjasijoitus neljäs, vain pisteen päässä RoPSista.

Joukkueet kohtasivat toukokuussa Helsingissä ja silloin Viikingit kuittasi pistepotin 2-1 -voitolla.

- Häviöstä huolimatta meillä oli tilanteet hoitaa toisenlainenkin lopputulos, muisteli RoPSin manageri Jouko Kiistala.

Viikingit on pohjoisen jalkapalloväelle outo seura, mutta tuttuja pelaajia on pitkä liuta. Tutuin on luultavasti jo 38-vuotias venäläinen Aleksei Zhukov, joka pelasi liigaa aikoinaan myös RoPSin riveissä. Mies on hoitanut kuntonsa kaikesta päätellen hyvin, sillä vasenjalkainen keskikenttämies valittiin Ykkösen heinäkuun pelaajaksi. Zhukovin maalisaldo näyttää kahta, mutta hän onkin kunnostautunut ennen muuta tilanteiden tekijänä ja vaarallisten erikoistilanteiden miehenä.

- Zhukov oli jo Rovaniemellä olleessaan viimeisen päälle urheilija ja on sitä edelleen. Hän syötti mm. molemmat maalit kun hävisimme Viikingeille, Kiistala kertoi.
Vieraiden vikkelä venäläiskärki on Vajtseslav Malakeev, jonka ura Suomessa alkoi Zhukovin tapaan Kemin Pallotovereissa. Malakeev pelasi liigaa Myllykosken Pallossa ennenkuin siirtyi viime kaudeksi Viikinkeihin. Tällä kaudella Malakeev on tehtaillut jo seitsemän maalia.

Kemiläisiä riittää

Viikinkien muut tutut kasvot ovat myös kemiläislähtöisiä. Keskikentän Jarno Kallijärvi palloili pari kautta RoPSissa ja puolustaja Tero Tainio siirtyi viime kaudeksi pääkaupunkiseudulle. Lisäksi seuran primus motor, joukkueenjohtaja Jorma Koivukangas on kotoisin Kemistä. Kemiläisiä ottelussa riittää, sillä erotuomari Juha Nykänenkin tulee Perämeren rannalta.

Hamorille uusia voimia

RoPSin kokoonpano uusiutuu taas kerran kun valmentaja György Hamori saa käyttöönsä pelikiellosta vapautuvat serbin Dejan Kodarin, unkarilaispuolustaja Norbert Kerenyin sekä vasemman laitalinkin Jari Gröhnin. Lisäksi George Chilufya on toipunut kylkitällistään. Hyökkääjä Janne Järvinen jatkaa sairaslistalla. Hän ei ole pystynyt harjoittelemaan kuluvalla viikolla.

Vaikka RoPS putosi viikolla Suomen cupista liigajoukkue Tampere Unitedille 3-1, oli nuorekkaan ryhmän peliesitys hyvä.

- Vaikka Tampere piti aloitteet, ei meillä ollut suurta hätää. Hyvä suoritus joukkueelta ja varsinkin mukana olleilta junioreilta, kehaisi manageri Kiistala.

Sunnuntain ottelu alkaa keskuskentällä klo 18.30.

Kokoonpanot:
RoPS:
1 Ratko Marijanovic, 3 Petri Jalava, 5 George Chilufya, 6 Norbert Kerenyi, 8 Dejan Kodar, 9 Zeddy Saileti, 10 Tibor Markus, 11 Juha Majava, 12 Matti Vikman, 13 Jouko Turpeenniemi, 14 Jari Gröhn, 17 Matti Kutila, 19 Mika Hänninen, 21 Ville Ylipaavalniemi, 22 Mika Gröhn, 23 Goran Nestorov, 24 Matti Hiukka. Valmentaja György Hamori, manageri Jouko Kiistala.

FC Viikingit: 1 Juha-Pekka Pantsu, 2 Kalle Saarinen, 3 Jani Honkavaara, 4 Teemu Kankkunen, 5 Masi Salmi, 6 Tero Tainio, 7 Jouni Aura, 8 Vjatseslav Malakeev, 9 Petri Koskinen, 10 Jason Thomas, 11 Aleksei Zhukov, 12 Antti Laitinen, 13 Ilkka Jäntti, 14 Jarno Kallijärvi, 15 Jesse Terho, 16 Tapio Haantie, 18 Toni Pohjansaro, 19 Jarno Helkamo, 20 Tommi Sergejeff, 21 Pete Rantala, 22 Jussi Peteri, 23 Jarkko Vähäsarja. Valmentaja: Markku Kanerva.

Kari Pyykkö
2003 Lapin Kansa

Luettu 2800 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi