Uutiset

Miehet

lauantai, 16 elokuu 2003 03:00

"Euffan" Honka lupaa pitää myös RoPSia ahtaalla

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemeläinen jalkapalloyleisö muistaa Jari Europaeuksen (40) yhtenä Rovaniemen Palloseuran parhaista pelaajahankinnoista seuran huippuvuosina. Europaeus luuti joukkueen topparina kauden 1989 ja valittiin samana vuonna myös vuoden jalkapalloilijaksi Suomessa.

403870
Rovaniemen Palloseuraa aikoinaan edustanut Jari Europaeus nähdään sunnuntaina ensi kerran Rovaniemellä valmentajana.

RoPSin jälkeen "Euffa" ehti edustaa vielä Helsingin Jalkapalloklubia ennenkuin lopetti aktiivipelaamisen 1995. Europaeus ei ole pitänyt jalkapallosapattia vaan siirtyi heti seuraavalla kaudella valmennustehtäviin. Mies oli peräti viisi vuotta Atlantiksen leivissä. Kaksi viime kautta hän on luotsannut espoolaista FC Honkaa Ykkösessä.

Honka listattiin keväällä sarjan ennakkosuosikkeihin, mutta kausi ei ole sujunut alkuunkaan suunnitelmien mukaan. Espoolaisseura on tällä erää sarjan keskiryhmässä jo 14 pistettä Tornion Pallo-47:ää perässä.

- Eihän kausi ole mennyt niin kuin valmentaja toivoi. Seuran tausta-asiat ovat huonossa jamassa ja se on aiheuttanut runsaasti pelaajamuutoksia. Minulle tilanne tuli yllätyksenä ja asiat ovat menneet koko ajan huonompaan suuntaan, kertoi Europaeus.

Tilanteen satoa on "Euffan" mukaan sekin, että joukkue reissaa sunnuntaiksi Rovaniemelle Helsingistä aamuseitsemältä starttavalla junalla. Joukkue hyppää takaisin junaan heti RoPS-ottelun jälkeen.

Merkittävin lähtijä kesken kauden oli kokenut keskikenttämies Sami Ylä-Jussila, joka siirtyi Jokereiden liigamiehistöön. Miehiä on pudonnut vahvuudesta viime päiviin asti. Kuluneen viikon lähtijä oli Jami Simanainen.

- Ringissä on tällä hetkellä 16 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia, joten täyden miehistön saaminen Rovaniemelle on työn ja tuskan takana, Europaeus arvioi.

Maalinteko kirouksena

Sairaslistalla on mm. joukkueen paras maalintekijä Jani Myllyniemi sekä Rovaniemellä FC Santa Clausissa aikoinaan pelannut Sauli Kouva.

Peliesityksiin Hongan ahdinko ei ole vielä kovin paljon vaikuttanut. Joukkue piti viime sunnuntaina pihdeissä sarjakärki Torniota vaikka hävisi ottelun loppuhetkillä.

- Pärjäsimme kenttäpelissä, hallitsimme tapahtumia, loimme maalipaikkoja, mutta yksi ja sama kirous jatkui. Maaleja ei saada aikaiseksi. Ilman maaleja on vaikea saada pinnoja ja tasureilla ei tässä sarjassa menesty, Europaeus summasi.

Minkäänlaista luovutusmielialaa Hongassa ei Europaeuksen mukaan ole.

- Me keskitymme pelaamiseen ja muut hoitavat muita asioita. Pelaajat ovat edelleen hyvin motivoituneita. Tarvitsemme yhä pinnoja sarjapaikan varmistamiseksi ja niistä tapellaan tosissaan myös Rovaniemellä, lupasi "Euffa" ja ennusti tiukkaa koitosta kevään tapaan. Tapiolassa Honka ja RoPS päätyivät maalittomaan pistejakoon.

Europaeuksen sopimus Hongan kanssa päättyy syksyllä eikä ura jatku siellä, vakuutti valmentaja.

RoPS pääsee sunnuntain otteluun lähes parhaalla miehistöllä. Vahvuuteen palaa myös Janne Järvinen. Juho Kirjonen jatkaa yhä sairaslistalla.

RoPSin ja Hongan kohtaaminen alkaa sunnuntaina keskuskentällä klo 18.30.

 

Kokoonpanot:
RoPS:
1 Ratko Marijanovic, 3 Petri Jalava, 5 George Chilufya, 6 Norbert Kerenyi, 8 Dejan Godar, 9 Zeddy Saileti, 10 Tibor Markus, 11 Juha Majava, 12 Matti Vikman, 13 Jouko Turpeenniemi, 14 Jari Gröhn, 17 Matti Kutila, 18 Janne Järvinen, 19 Mika Hänninen, 21 Ville Ylipaavalniemi, 22 Mika Gröhn, 23 Goran Nestorov, 24 Matti Hiukka. Valmentaja: György Hamori, manageri Jouko Kiistala.

FC Honka: 1 Tuomas Peltonen, 2 Panu Kuusela, 3 Mikko Bäckman, 4 Alex Reyes, 7 Janne Mollberg, 8 Tapio Tamminen, 10 Tuomas Mustakari, 11 Janne Kauria, 12 Janne Dahlsten, 14 Marko Ruuhijärvi, 15 Henrik Henriksson, 16 Aki Peltola, 17 Timo-Jaakko Messala, 19 Tero Pilvi, 22 Matti Honkala, 23 Hannu Patronen, 24 Timo Nybäck, 25 Tuomas Sarelius. Valmentajat: Jari Europaeus ja Mikko Viitamäki.

Erotuomari: Heikki Pajunen, Helsinki. Avustavat tuomarit: Klaus Kulju, Haaparanta ja Matti Suonperä, Kemi.

Kari Pyykkö
2003 Lapin Kansa

Luettu 1825 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi