Uutiset

Miehet

sunnuntai, 23 lokakuu 2016 08:53

Sunnuntain peli: Liigakausi kunnialla loppuun

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS pelaa tänään kauden viimeisen Veikkausliigan ottelunsa. RoPS pelaa tänään kauden viimeisen Veikkausliigan ottelunsa. Kuva: Pekka Aho

Mikä peli? RoPS – Helsingin IFK, Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä sunnuntaina 23.10. klo 15.00

Asetelma: Veikkausliigan päätöskierros. Rovaniemen Palloseuran eurounelma liukeni tasapeliin Turussa. RoPSin loppusijoitus on todennäköisesti viides tai kuudes, ja joukkue saavuttanee virallisen tavoitteensa top-6 sijoituksen. Seitsemänneksi lipsahtaminen edellyttäisi selkeää tappiota HIFK:lle, ja KuPSin levää voittoa PS Kemistä, sillä RoPSin maaliero on viisi osumaa savolaisia parempi. RoPS siis pelailee kauden viimeisen pelinsä paineetta, eikä matsilla ole kotijoukkueelle isompaa merkitystä. Joukkue on varmasti pettynyt europaikan jäätyä saavuttamatta, mutta hoitaa ammattilaisjoukkueen tavoin kauden kunnialla loppuun.

HIFK:lla panoksia riittää. “Stadin Kingejä” uhkaa liigakarsinta, sillä Turun Inter on vain pinnan perässä, ja se on suursuosikki putoaja PK-35 Vantaan vieraana. Tasapelikään ei hesalaisia todennäköisesti pelasta, joten Antti Muurisen suojattien on haettava riskillä voittoa. Tämä avaa RoPSille vastaiskupaikkoja. RoPS on laadukkaampi joukkue, ja pelaa paineitta. IFK on pakkoraossa, ja venyy huippusuoritukseen, joten RoPS on vain pieni ennakkosuosikki.

Lappilaisen jalkapallon näkövinkkelistä pelissä on paljonkin panosta. RoPS voi avittaa PS Kemiä pysymään liigassa. Tasurikin turvaisi “Jänkhäderbyt” varmuudella ensi kaudellakin, kävi Kemille Kuopiossa miten tahansa.

Seuraa näitä!

Useamman RoPSin avainpelaajan tulevaisuus on auki. Esimerkiksi Abdou Jammeh ja Mika Mäkitalo ovat vailla jatkosopimusta RoPSiin eivätkö ole tiettävästi menossa vielä minnekään muuallekaan. Sama tilanne on monella muullakin. Jatkoa Rovaniemellä hamuavat esittävät parastaan, vaikkei pelissä panosta olekaan.

HIFK:n Mika Väyrynen on todella meritoitunut suomalaispelaaja. Hänen sopimuksensa HIFK:n kanssa kesken kuluvan kauden oli melkoinen yllätys, niin kovan profiilin pelaaja Väyrynen edelleen on! Kokenut keskikenttämies on voittanut kolme Hollannin mestaruutta ja Hollannin cupin. Suomen mestaruutta “Väykkä” on juhlinut kolmesti ja cupia kerran. Suomen A-maajoukkuetta Väyrynen on edustanut 62 kertaa. Erittäin kovassa paikassa 34-vuotiaan konkarin johtajuus on HIFK:lle todella tärkeää.

RoPSiakin edustanut HIFK-veskari Tomi Maanoja joutui FC Lahdessa koirankoppiin ja siirtyi kesken tämän sesongin Helsinkiin. Missä vireessä Lahdessa epävarmasti pelannut “Psyko” on nyt?

Poissaolot? RoPSin Juuso Hämäläinen pelikiellossa. Antonio Reguero on loukkaantuneena ja Antti Okkosen, Ville Saxmanin ja Jose Galánin pelaaminen on epävarmaa. HIFK:n riveistä puuttuu Esa Terävä.

Oho! HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen ja RoPSin Juha Malinen ovat ylivoimaisesti koko Jalkapallon pääsarjahistorian kokeneimmat valmentajat ottelumäärillä mitattuna. Kaksikolla on vyöllään yhteensä reilusti yli 1000 ottelua! Muurinen on tilaston ykkönen ja Malinen kakkonen.

Arvio? HIFK painaa rajusti päällä jahdatessaan välttämätöntä voittoa. RoPS puolustaa, ja ratkaisee ottelun vastahyökkäyksellä. Kausi päättyy kotivoittoon.

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 509 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi